Incepand cu a doua parte a lunii decembrie, pentru calciu, de exemplu, vor fi permise opt mentiuni de sanatate, care se refera la reducerea riscului de imbolnavire si la mentinerea sanatatii sistemelor osoase, musculare, ale dintilor etc. Alte mentiuni, in afara celor acceptate, nu vor fi permise, explica specialistii in sanatate publica ai Ministerului Sanatatii (MS). Conform prevederilor Regulamentului 432/2012 de stabilire a unei liste de mentiuni de sanatate permise, inscrise pe produsele alimentare, altele decat cele care se refera la reducerea riscului de imbolnavire si la dezvoltarea si sanatatea copiilor, pe etichetele produselor din carne sau peste va fi facuta mentiunea ca acestea contribuie la imbunatatirea absorbtiei fierului atunci cand se consuma impreuna cu alte alimente care contin acest element. Mentiunea va putea fi utilizata doar pentru produsele alimentare care contin cel putin 50 de grame de carne sau peste intr-o singura portie cuantificata. Pentru a putea fi inscrisa, mentiunea trebuie insotita de o informare a consumatorului cu privire la faptul ca efectul benefic se obtine in conditiile unui consum de 50 de grame de carne sau peste impreuna cu unul sau mai multe alimente care contin fier non-heminic. Fosforul contribuie la metabolismul energetic normal, la functionarea normala a membranelor celulare si la mentinerea sanatatii sistemului osos si a dintilor, mentiunea putand fi utilizata doar pentru produsele alimentare care sunt cel putin o sursa a acestui element.(Mai multe pe www.recolta.eu).