La rândul său, Olimpiu Şoneriu, directorul general al grupului CarmOlimp, un business de aproximativ 25 mil. euro, care procesează şi carne de cal, spune că declaraţiile reprezentanţilor companiei franceze Spanghero reprezintă un atac serios asupra jucătorilor din industria locală a cărnii. „Ţinând cont de faptul că în România sunt peste 20 de unităţi autorizate pentru sacrificarea cabalinelor şi că alinierea noastră rapidă la toate standardele europene în domeniu, ne-am transformat într-un concurent serios pe piaţa europeană“, a declarat Olimpiu Şoneriu pentru Ziarul financiar. Acesta a adăugat pentru sursa citată că niciun procesator de carne nu poate confunda carnea de cal cu cea de vită. „Atacul Spanghero şi Comigel auspra României este nu doar nejustificat, dar şi ruşinos, încerând în mod evident să ascundă propriile nereguli.“ Directorul CarmOlimp spune că îşi acoperă mai puţin de 3% din rulaje din segmentul procesării cărnii de cal pentru export şi adaugă că nu a livrat niciodată materie primă pentru Spanghero sau Comigel.(Mai multe, pe www.zf.ro)