Goshi Hosono, ministru de stat responsabil cu afacerile de consum si siguranta alimentara, considera reactiile publice exagerate: Daca ar fi sa consumam zilnic carne contaminata, am putea sa avem de a face cu un pericol. Daca e vorba insa de portii mici, efectele asupra organismului uman sunt minime. Descoperirea alimentelor infestate a fost facuta de Biroul de Bunastare si Sanatate din Tokyo, la vaci livrate de catre aceeasi ferma. La trei dintre cele sase vaci testate in laborator, nivelul radiatiilor cu cesiu a fost de 3400 becqureli, insemnand de sapte ori mai mult decat limita maxima stabilita. Investigatia facuta de Prefectura din Fucushima, la ferma livratoare, a scos la iveala un nivel de 57 de ori mai mare al cesiului, in hrana bovinelor din aceasta exploatatie. Fermierii au fost obligati sa distruga loturile de fan. Guvernul a declarat pentru CNN ca a fost ordonata verificarea tuturor depozitelor de hrana animala, pe un perimetru de 30km, urmand sa fie inspectate 2800 de ferme, pana la sfarsitul lunii. (TS)