"Este o chestiune speculativa. Nu cred ca pot creste (preturile - n.r.) cu mai mult de 15%, pentru ca se vorbeste despre suportabilitate. Preturile vor creste atat cat suporta piata, cat poate omul sa duca si sa cumpere", a spus Ladosi, intrebat despre o eventuala majorare a preturilor la carnea de porc in preajma Craciunului. Presedintele APCPR a explicat ca, in prezent, preturile la carnea de porc practicate in Romania nu difera de cele din strainatate, insa la noi exista o particularitate care deregleaza piata, mai exact faptul ca inainte de Craciun taranii incep sa taie porcii din gospodariile proprii pe care ii vand. Cu toate acestea, Ioan Ladosi a adaugat ca producatorii de carne de porc ar trebui sa majoreze preturile cu 10 - 15% pentru a-si acoperi costurile si sa nu apeleze la credite."Ar trebui sa crestem preturile cu 10-15% pentru a acoperi cheltuielile si sa nu traim din credit", a incheiat Ioan Ladosi.