Spre exemplu: 1 kilogram de piept de manzat cu os costa in magazine peste 18 lei, 1 kilogram de pulpa de porc cu os peste 13 lei, iar pretul unui kilogram de piept de porc feliat sare de 15 lei. PRETURI CARNE IN MAGAZINE 5.10.2012 PIEPT MANZAT CU OS 18,79 LEI KG PULPA PORC CU OS 13,99 LEI KG PIEPT PORC FELIAT 15,99 LEI KG MUªCHIULET PORC 23,99 LEI KG Nici de la nivel European nu sosesc vesti imbucuratoare. Astfel, Directia Generala pentru Agricultura a Comisiei Europene a anuntat ca productia de carne se va reduce. Motivele sunt cresterea preturilor la furaje si recesiunea economica. Anul viitor, productia totala de carne va scadea cu 1,4%. Face exceptie, totusi, carnea de pui. Astfel, vom resimti din plin efectele crizei productiei de carne, caci vor urma majorari ale preturilor practicate de producatori si comercianti. Vestile care vin din sectorul productiei de carne, sunt ingrijoratoare. Seceta din 2012 a determinat scumpirea furajelor pentru animale, iar oficialii au anuntat ca pe piata va ajunge mai putina carne. Productia de carne a Uniunii Europene se va reduce in acest an, din cauza costurilor ridicate la furaje, dar si a recesiunii economice, potrivit unui raport al Directiei Generale pentru Agricultura a Comisiei. Exista si o exceptie: carnea de pui, care ramane pe crestere. Astfel, in acest an, productia de carne ar urma sa scada cu 0,6% pana la 44,4 milioane de tone. Cea mai mare scadere este prognozata la carnea de vita, urmata de carnea de ovine si caprine, iar apoi de carnea de porc. La pui este estimat un avans de 1,9%, iar productia urmeaza sa se ridice la 12,6 milioane de tone. ESTIMARI PRODUCTIE CARNE UE CARNEA DE VACA SCADE CU 4,6% PRODUCTIE: 7,83 milioane tone CARNEA DE OVINE SCADE CU 1,3% PRODUCTIE: 0,98 milioane tone CARNEA DE PORC SCADE CU 0,5% PRODUCTIE: 23 milioane de tone CARNEA DE PUI CREªTERE DE 1,9% PRODUCTIE: 12,6 milioane de tone