136
Conform datelor obtinute, peste 77% dintre respondenti consuma carnea de pui din magazine si intr-un procent mult mai scazut din gospodariile proprii, cantitatea medie lunara consumata fiind de 2-3 kilograme. Totodata, din studiu reiese ca majoritatea romanilor prefera pieptul de pui, peste 79% si-au exprimat optiunea in acest sens. De asemenea, momentul preferat al zilei pentru consumul carnii de pui este pranzul, in timp ce supele, ciorbele si gratarele reprezinta cele mai populare preparate din pui. Carnea reprezinta principala sursa de proteine de calitate din alimentatie. Cu toate acestea, se recomanda variantele mai slabe cu continut variabil de grasimi, precum carnea de pui. Pe langa aportul de proteine, carnea de pui contine minerale si vitamine extrem de benefice pentru sanatate, a declarat Nicolae Hancu, specialist in nutritie. In prezent, grupul Transavia produce peste 55.000 de tone de carne pe an in facilitatile sale de productie din Transilvania. Transavia detine 15 ferme de crestere pui de carne, doua ferme de reproductie si doua statii de incubatie, o fabrica de nutreturi combinate, doua abatoare performante de industrializare a carnii si o fabrica de procesare a carnii, precum si doua ferme vegetale.