News

110

Piata carnii de pasare: 8% rata de crestere pana in 2015, la nivelul uniunii europene

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Carnea de pasare este categoria industriei carnii care se extinde cel mai repede si se pare ca acest fapt nu se va schimba in perioada urmatoarea declarat pentru Modern Buyer, Luca Cerani, Vicepresedinte Vanzari&Marketing la Cryovac Food Solutions – Emea. Oficialul a precizat ca, la nivel european, rata de crestere a productiei europene de carne de pasare va fi de 8% pana in 2015.

Putine industrii se bucura de o astfel de crestere rapida, a mentionat Cerani. Consumul este preconizat a creste cu 9% in UE, de la o medie de 22,2 kg pe cap de locuitor in 2008. Si inca mai exista posibilitatea de crestere: brazilienii consuma 39,9 kg pui pe an pe cap de locuitor. Totusi, producatorii de carne de pasare se confrunta cu presiuni legate de pret si cu o concurenta acerba. Concurenta dumneavoastra este pestele de crescatorie. Intre timp, se estimeaza ca vor creste costurile de alimentare – grau, soia. In acest context, provocarea pentru producatori si retaileri este de a diferentia si conferi valoare unui tip de carne care continua sa fie perceput ca un produs cu valoare scazuta", a subliniat Luca Cerani.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2