Technologies

229

Piata Domenii din Bucuresti controlata de comisarii ANPC

autor

MeetMilk.ro

distribuie

(Comunicat) Comisari din cadrul CRPCR Bucuresti-Ilfov au efectuat un numar de 19 actiuni de control pentru verificarea respectarii prevederilor legale din domeniul protectiei consumatorilor in Piata Domenii, din Bucuresti.   Actiunile de control au vizat verificarea respectarii prevederilor legale la comercializarea: articolelor textile si de incaltaminte, a produselor cosmetice si a produselor alimentare. De  asemenea s-au efectuat verificari la unitatile de alimentatie publica din incinta pietei.   Pentru deficientele constatate au fost aplicate 15 amenzi contraventionale in cuantum de 172.000 lei si 4 avertismente. Masuri dispuse:   - au fost oprite definitiv de la comercializare si retrase din circuitul consumului 302 kg produse alimentare, in valoare de 12.314 lei, care nu erau insotite de documente de provenienta, nu erau depozitate la temperatura impusa de catre producator, nu erau insotite de eticheta de produs de unde sa rezulte principlalele elemente de identificare si caracterizare sau aveau data limita de consum depasita.   - s-a propus masura complementara de inchidere pe o perioada de pana la 6 luni pentru o unitate de alimentatie publica;   - pentru un numar de 4 unitati s-a dispus oprirea temporara a prestarii serviciului.   Principalele deficientele constatate la produselor alimentare:   Au fost identificate la comercializare diferite specii de peste congelat, preambalat si vrac cu arsuri de congelare si acumulare cantitativa de gheata in ambalaj, preparate de carne si carne pasare neetichetate in totalitate si fara documente de provenienta, legume si fructe cu modificari oraganoleptice si neconcordante intre denumirea produsului inscriptionata pe eticheta producatorului si cea inscriptionata pe eticheta de pret, untura de gâsca preambalata fara elemente de identificare traduse in limba româna, masline vrac fara informarea consumatorilor la locul de vânzare cu privire la metoda de innegrire.   - la prestarea serviciilor de alimentatie publica:   La cei 7 operatori economici care  prestau servicii de alimentatie publica s-a constatat, ca prin serviciile oferite, puteau pune in pericol sanatatea consumatorilor, intrucat produsele folosite in procesul tehnologic de preparare a produselor culinare nu erau sigure intrucat nu erau insotite de etichete de produs care sa contina principalele elemente de identificare si caracterizare. S-a constatat existenta in spatiul de depozitare, a unor produse cu data limita de consum depasita.   De asemenea in spatiul de preparare se utiliza un cantar fara verificare metrologica, nu erau respectate conditiile de vecinatate impuse de legislatia sanitara in vigoare, in spatiul de servire erau depozitate produse de patiserie-cofetarie neprotejate.   Au fost gasite la comercializare preparate culinare neetichetate in totalitate, graficele de temperatura si graficului pentru schimbarea uleiului lipseau, erau utilizate vase cu emailul depreciat si utilaje neigienizate. In spatiul de depozitare au fost gasite materii prime cu elementele de identificare, inscriptionate pe eticheta de produs, netraduse in limba romana.   „De la preluarea mandatului de Presedinte ANPC, am afirmat ca prioritatea noastra este consumatorul. Consider ca indiferent de posibilitatile financiare ale acestuia, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor are datoria sa supravegheze piata pentru ca fiecare  operator economic sa respecte legislatia din domeniu si mai ales interesele consumatorilor” a declarat Horia-Miron Constantinescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor. (Biroul de presa)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2