146
Bucurestenii sunt invitati, sambata si duminica, la festivalul pestelui si al fructelor de mare. Timp de doua zile, aici se pot consuma produse din peste dar si alte produse specifice pietei: fructe, legume, mezeluri si branzeturi calitate. Suntem in postul Craciunului, iar weekend-ul acesta este primul in care cei care postesc pot sa manance peste, spun organizatorii. Potrivit randuielilor bisericesti, in fiecare sambata si duminica din intervalul 21 noiembrie - 20 decembrie este dezlegare la peste. Gazda festivalului va fi Don Mariano (Marian Cozdrioreanu) - proprietarul companiei Costiana, care va pregati trei cazane cu bors pescaresc. Pe durata festivalului vizitatorii se vor putea delecta cu peste si fructe de mare gatite dupa toate gusturile: • peste la gratar (pastrav, crap, scrumbie, ton alb, somon) • saramura cu peste la gratar si legume coapte, • hamsie prajita cu mamaliguta si mujdei de usturoi, • fructe de mare cu rosii, usturoi si verdeata, • creveti si scoici gatite dupa retetele speciale ale lui Don Mariano, • salate de icre de crap si stiuca, sprot marinat si sarat, scrumbie si file de scrumbie marinate, • produse speciale precum caviar de somon, caviar de sturion, somonul marinat, creme de fructe de mare, icre negre de lumpfish De asemenea, pestele afumat va fi o delicatesa pe care o veti gasi la festival intr-o sortimentatie diversa: batog de crap afumat, ton, sturion, pastrav, somon, scrumbie, macrou, sprot si file de hering afumat.