116
Acesta a spus ca proiectul legislativ a fost publicat pe site-ul Administratiei Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, unde presedinte este fratele sau, Mihai Turcanu. Pana acum oamenii cresteau porci si nu aveau unde sa-i vanda. De acum situatia se va schimba. Eu ii anunt pe oamenii de la tara din judetul Botosani ca de la sfarsitul lunii viitoare vor putea sa-si vanda din nou porcii la abatoare. Asta inseamna o schimbare in bine pentru ei pentru ca vor putea sa-si valorifice munca, a declarat Florin Turcanu. Informatia a fost confirmata de Mihai Turcanu, presedintele ANSVSA, care a precizat proiectul de modificare a legislatiei este publicat pe site-ul institutiei si intra in vigoare la 30 de zile de la data publicarii. Asta inseamna ca in a doua parte a lunii august abatoarele vor putea incepe achizitionarea de suine de la gospodariile individuale de la tara si nu doar de la ferme. Aceasta a fost una dintre prioritatile mele atunci cand am devenit presedinte al ANSVSA. Romanii trebuie sa manance carne de porc buna, crescuta traditional, iar oamenii obisnuiti care cresc porci trebuie sa aiba unde sa ii vanda. Pana acum nu s-a putut, dar de luna viitoare se va putea, a declarat Mihai Turcanu. Carnea de porc provenita de la suinele achizitionate de la crescatorii individuali va fi destinata doar consumului intern al Romaniei, fara a putea fi exportata.