168
In 2010 exporturile au fost de sub 12% din productie, iar in 2011 procentul a ajuns la 22%, se arata intr-un comunicat al companiei. Productia de carne de pasare este in 2012 cu cinci procente mai mare si, prin urmare, si valoarea absoluta a cantitatilor exportate, in acest an, este mai mare decat in primele 10 luni ale anului trecut. Valoric, Agricola a incasat cu 3% mai mult decat in 2011 din carnea de pasare. Pieptul de pui si puiul grill Agricola au, fiecare, o pondere de 40% din totalul exporturilor companiei in 2012, care au ca destinatii - in ordinea valorica descrescatoare - Germania, Ungaria, Italia, Franta, Grecia, Bulgaria, Olanda. "Mentinerea acestui canal de vanzare la o cincime din productia noastra asigura un aport de valuta necesar, substantial, dar si un echilibru corelat cu obiectivele noastre de crestere. Mentionam, inca de anul trecut, ca ne intereseaza piata Marii Britanii, unde deja colegii de la Europrod livreaza de aproape doi ani produse de tip ready-meal. Colegii de la Salbac sunt activi pe pietele externe incepand cu anul 2011", a declarat Grigore Horoi, presedintele Agricola Bacau.