News

131

Produsul italian prosciutto di sauriseste protejat la nivelul ue

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Italienii au introdus un nou produs traditional pe lista de preparate din carne protejate la nivelul Uniunii Europene. Este vorba de Prosciutto di Sauris, specific ariei geografice Comuna Sauris din regiunea autonoma Friuli Venezia Giulia.

Prosciutto di Sauris IGP este o sunca cruda sarata, afumata si maturata timp de cel putin zece luni. Dupa procesul de maturare, Prosciutto di Sauris se prezinta intreg, cu os, fara copita. Soriciul are o culoare uniforma castaniu-aurie, cu tente portocalii. Proprietatile produsului italian au fost definite pe baza unor parametri obiectivi, evaluati in perioada 2001-2005 de catre laboratoare de analize cu acreditare Sincert, prin intermediul unor controale trimestriale (totalizand 120 de analize). Fiecare etapa a procesului de productie trebuie sa fie monitorizata, inregistrandu-se, la fiecare, produsele care intra si cele care rezulta.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2