In cazul in care exporturile de pui pentru carne in lume ajung la 8.954 milioane de tone anul viitor, acesta ar fi un nivel record si ar reprezenta o crestere de 36,7% peste 6.552.000 de tone in 2006, in conformitate Rapotul Consiliului National de pui Washington. Brazilia este de asteptat sa fie cel mai mare exportator de pui de carne din nou in 2011 cu 3.45 milioane tone, 38,5% din total exporturi la nivel mondial si 3,0% crestere fata de 3.35 milioane tone estimat pentru exporturile braziliene in acest an. SUA exporturile de pui de carne se asteapta sa fie 3.016.000 de tone in 2011, o crestere de 2,8% peste 2.935.000 de tone in acest an, potrivit CNC. Statele Unite este cel de al doilea mare exportator de pui de carne continad pentru 33,9% din totalul mondial in 2010 si 33,7% in 2011. SUA este principalul producator mondial contind pentru 21,8% din productia mondiala totala de pui de carne productia SUA este de asteptat sa ajunga la 16.637 milioane de tone in 2011. Productia China se estimeaza sa ajunga la 13 milioane de tone de pui de carne, 17,1% din totalul mondial, urmata de Brazilia, cu 11.75 milioane de tone, 15,4% din productia mondiala, si Uniunea Europeana cu 9 milioane de tone in 2011, 11,8% din totalul mondial.