News

112

Proiectul ” Descoperă tradițiile culinare românești” continuă

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” continuă, fiind derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis şi este preluată din reţetarul “Reţetele bunicului”, redactat de Adrian Buzoianu, pe www.chefbuzu.com. Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, oțet, ulei etc. De această dată, vă prezentăm Rețeta dobrogeană: Chifteluțe din pește alb, ca în Delta DunăriiIngrediente Cantitatea pentru 10 portii   1.         Peste alb cu cap           0,500 kg 2.         Paine alba                     0,100 kg 3.         Oua                              0,050 kg - 1 ou 4.         Verdeata                      0,050 kg 5.         Ulei                              0,150 litru 6.         Ceapa                          0,150 kg 7.         Faina                            0,100 kg 8.         Piper                            0,001 kg 9.         Sare                             0,030 kg   Modul de preparare :Pestele alb se spală, se curăță, după care se înmoaie pâinea albă în apă. Dupa ce s-a înmuiat, pâinea se stoarce bine de apa. Verdeata se spala bine. Ceapa se curăță și se spală. Piperul se macină. Se amesteca toate intr-un vas si se toaca la masina de tocat carne cu sita deasa. Dupa ce s-a tocat, se presară făină pe masa de lucru, se formează chiftelele, se dau prin făină și se bat puțin în palme. Chiftelele se pun la prăjit în ulei incins și se prăjesc pe ambele părți. Despre www.chefbuzu.comChef Buzu  este singurul site din Romania care promovează turismul culinar    Dezvoltat iniţial ca o platformă online de reţete culinare, http://www.chefbuzu.com şi-a extins gama de servicii, mergând şi în direcţia turismului culinar. Astfel, http://www.chefbuzu.com pune la dispoziţia proprietarilor de locaţii turistice, producătorilor particulari, cofetăriilor şi patiseriilor, servicii de promovare. Mai multe datalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com. Despre proiectProiectul “Descoperă tradițiile culinare românești” este derulat de agenția Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Arpis, în perioada februarie – noiembrie 2013 și este sprijinit de 47 de parteneri media (televiziuni, publicații tipărite și online, bloguri): 121, Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, metropotam.ro, Mujer, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, SMA Studio, stiuunloc.ro, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, MTWebArt, Woman TV. Pensiunile din Dobrogea care au pus la dispoziția proiectului rețete tradiționale dobrogene, sunt: Pensiunea Casa dintre Sălcii și Pensiunea Cherhana. Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti . Contact Larisa Toader Managing Director Russenart Communications [email protected]

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2