News

134

Proiectul “Descoperă tradițiile culinare românești” vă propune Stufatul de miel

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Rețeta ”Stufat de miel la tigaie” a fost primită de la Pensiunea Select, Băile Herculane,(Banat) și a fost preparată de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager în cadrul proiectului. Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, oțet, ulei etc. Ingrediente Stufat de miel

  • Un miel gras
  • Ceapă verde
  • Usturoi verde, piper
  • Ceapă uscată
  • Roșii in bulion
  • Vin alb
  • Sare,verdeață

Carnea se taie in bucăți. Ceapa se curată, se spală și se taie marunt. Ceapa și usturoiul verde se taie in bucăți mai mari . După ce s-a călit carnea în ulei și ceapă uscată,se adaugă apa cât să acopere carnea. Când carnea s-a fiert aproape de tot se pune ceapa , usturoiul verde apoi și roșiile decojite. Se potrivește de sare iar la sfârșit se pune vinul alb. După ce a scăzut suficient se adaugă verdeata. Se servește cu mămaligă caldă. Despre Pensiunea Select Situata un centrul statiunii Baile Herculane, Pensiunea SELECT se remarca prin confortul locatiei, amabilitatea personalului si a proprietarilor, dar si prin preparatele culinare deosebite. Toate camerele dispun de baie proprie dotata cu uscator de par si halate, au aer conditionat, minibar, seif, televizor LCD, internet, telefon si fax. Despre proiect Proiectul “Descoperă tradițiile culinare românești” este derulat de agenția Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Arpis, în perioada februarie  – decembrie 2013 și este sprijinit de 47 de parteneri media (televiziuni, publicații tipărite și online, bloguri): 121, Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, metropotam.ro, Mujer, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, SMA Studio, stiuunloc.ro, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, MTWebArt, Woman TV. Rețetele tradiționale din Banat au fost puse la dispoziția proiectului de: Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com), Laura Laurențiu (www.retetecalamama.ro), Pensiunea Select, Hotel Senator și Casa Altringen. Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2