News

227

Rabobank: În 2020, piața cărnii de vită își va atenua creșterea

autor

MeetMilk.ro

distribuie

În cel mai recent raport trimestrial Rabobank Beef (Q4 2019), specialiștii prevăd că producția globală de carne de vită va înregistra o creștere lentă anul viitor. Ca urmare, Rabobank recomandă Americii de Sud să impulsioneze creșterea, Brazilia înregistrând un plus de 3,5% a producției, China, cu 2% și SUA, sub 1%.   „Deși carnea de vită nu este strict un produs fungibil, presiunile cererii și ofertei vor determina redistribuirea produsului pe piețe. Participanții pe piață vor trebui să fie vigilenți pentru orice impact direct și indirect, pe măsură ce lanțurile de aprovizionare sunt testate ", a spus analistul de proteine ​​animale Angus Gidley-Baird.   Pesta porcină africană continuă să afecteze toate piețele proteinelor, iar Rabobank se așteaptă ca mărirea consumului de carne de vită să fie determinată de epidemia în creștere. Raportul subliniază:   „Lipsa de carne de porc a împins consumatorii către alte proteine ​,inclusiv spre carnea de vită, dar acum, creșterea prețurilor la carnea de porc înseamnă că vita este relativ mai accesibilă. În octombrie 2018, prețul cu amănuntul al cărnii de vită a fost de 2,8 ori mai mare decât cel al cărnii de porc, dar în octombrie 2019, este doar de 0,6 ori mai mare. ” Creșterea epidemiei de PPA a determinat, de asemenea, ca China să aprobe numeroase importuri de vită din întreaga lume.   Raportul a adăugat că cererea internă din SUA a fost „foarte bună” până în 2019, iar acest lucru este de așteptat să continue până în 2020, chiar și cu creșterea ofertelor de proteine ​​competitive. Aceasta sugerează că, odată cu creșterea cererii din China, industria americană ar putea fi preocupată de creșterea costurilor de fabricare a cărnii de vită importate. Raportul mai susține că redistribuirea comerțului din Noua Zeelandă și reducerea producției în Australi, din cauza secetei, ar putea fi, de asemenea, problematice, pe termen lung.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2