News

157

Reportaj ARD devastator pentru sectorul de carne din România

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Postul național de televiziune ARD, din Germania, a transmis săptămâna trecut un reportaj-anchetă despre mafia cărnii din România. Ușor însăilat și legând informații despre gropile de lângă Galați, în care s-au găsit schelete de carne de cal, de activitatea total neconformă a unui abator din județul Botoșani, materialul televizat ridică mari semne de întrebare, privind zonele întunecate ale afacerilor cu carne din România. Chiar dacă, în anchetă, sunt intervievați Președintele ANSVSA Mihai urcanu și specialiști ai DSV-SA Botoșani, opiniile acestora sunt total neconvingătoare în fața imaginilor crunte pe care reporterii germani au reușit să le filmeze în nordul Moldovei. Numele companiei vizate poate fi observat într-una dintre imagini, în antetul unor acte. Pentru curioși, iată link-ul demersului jurnaliștilor germani: http://www.ardmediathek.de/das-erste/report-mainz/die-fleischmafia-in-rumaenien?documentId=13626264 Nu ne putem, însă, reprima o întrebare: Dacă presa occidentală caută dovezi ale incorectitudinilor care pot fi găsite în România, o țară a Uniunii Europene care, oricum, respectă cu mult mai strict legile interne și internaționale decât altele, de ce jurnaliștii români nu caută să descâlcească nodul scandalului internațional, nod care nu se găsește aici, ci în Vestul Europei? Cum se întâmplă că, în vest, companii și asociații profesionale finanțează astfel de demersuri gazetărești, iar cele românești nu au nicio inițiativă în acest sens, sperând ca lucrurile să treacă de la sine? Pentru că, iată, deși autoritățile din România au prezentat dovezi solide ale corectitudinii marii majorități a producătorilor și procesatorilor români, jurnaliștii vestici sosesc la noi, căutând aspectele negative care, din păcate, așa cum au arătat cei de la ARD, găsesc. Pornind de la materialul televiziunii germane, subliniem că guvernul de la Bonn studiază posibilitatea interzicerii importului de carne și produse din carne, din România.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2