Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Rețeta tradițională ” Plăcintă cu verdețuri” a fost primită de la Complex Lostrița, Baia Mare (Maramureș) și preparată de restaurantul Casa Oprescu în cadrul proiectului ”Descoperă tradițiile culinare românești!”. Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, otet balsamic, ulei etc. Ingrediente:
Mod de preparare: Inmuiem drojdia in laptele calduț până se dizolvă, apoi o amestecăm cu făina Arpis și apa și frământăm aluatul pana este omogen. Îl lăsăm 40 de minute să crească și apoi ne apucăm să-l întindem cu sucitoarea până stă cuminte și fiecare bucățică tăiată din el, ia forma unei plăcinte. Pana dospeste aluatul pregatim umplutura: urdă proaspătă (sau din saramura din borcan), cozi de ceapa verde, mărar, leurdă, mentă sau orice altă verdeață. Le amestecăm cu urdă și puțină sare și întindem umplura în aluatul de plăcintă. Împachetăm frumos fiecare plăcintă și o prăjim într-o tigaie cu ulei Arpis. Secretul bucatarului: Pentru ca produsele să crească frumos, este preferabil să se folosească făină albă superioară din grâu (făina pentru patiserie și cozonaci). Adaptare modernă: Pentru a micșora cantitatea de ulei folosit, fiecare plăcintă poate fi prăjită într-o tigaie de teflon.