News

154

Risipa de alimente trebuie stopată

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Ministrul Mediului şi Schimbării Climatice, Rovana Plumb, a participat, în 13 iunie 2013, la sediul M.A.D.R., la o primă rundă de discuţii cu ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin şi cu reprezentanţii industriei alimentare din România în vederea demarării unei strategii speciale de reducere a deşeurilor alimentare rezultate din lanţul de distribuţie al Mărilor Reţele Comerciale. În debutul şedinţei ministrul Mediului a subliniat necesitatea organizării unor astfel de întâlniri care să genereze o strategie comună de reducere a risipei de alimente şi care să vină în sprijinul populaţiei ţării. “Din această consultare vrem să demarăm o strategie clară, cu obiective şi direcţii strategice precise pentru România. Scopul nostru este să să ne atingem obiectivul la nivelul UE, de a încerca să reducem la jumătate risipa de alimente până în anul 2020. Trebuie să fim conştienţi că această risipă are un impact negativ atât asupra mediului, prin deşeurile generate cât şi prin modul în care utilizăm resursele. Cele două ministere doresc ca împreună să stabilească o astfel de strategie. Astăzi, la nivelul Uniunii Europene, avem o risipă de aproape 90 de milioane de tone de alimente anual, iar în România înregistrăm, în fiecare an, o risipă de 5 milioane de tone de alimente. Împreună trebuie să găsim acele soluţii ca să reducem această risipă.” a afirmat ministrul Rovana Plumb. La eveniment au mai participat Achim Irimescu - secretar de stat în M.A.D.R., Viorel Morărescu - director general Direcţia Generală de Industrie Alimentară, reprezentanţi ai patronatelor şi ai Asociaţiei Române a Cărnii, APRIL, Romalimenta, Rompan. (Biroul de Relaţii cu Publicul şi Mass-Media al Ministerului Mediului)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2