Exporturile de carne de cal reprezintă o piaţă în care se învârt an de an 10-12 mil. euro, potrivit statisticilor oficiale ale Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). În primele opt luni ale anului trecut procesatorii din România au livrat în Uniunea Europeană carne de cal în valoare de 8,5 mil. euro, în creştere cu 9% faţă de aceeaşi perioadă din 2011. Dacă ritmul livrărilor din primele opt luni ale anului trecut s-a păstrat constant şi în ultimele luni ale anului, atunci exporturile pot fi estimate la circa 12 mil. euro, notează www.zf.ro. În 2011 companiile din România au exportat carne de cal în valoare de 13,1 mil. euro, iar în anul precedent livrările în străinătate s-au ridicat la circa 11 mil. euro. România avea după primele nouă luni ale anului trecut un efectiv de aproximativ 600.000 de cabaline, în scădere uşoară faţă de anul 2011. Diferenţa faţă de 2010 este însă de 20%, potrivit datelor Food and Agriculture Organisation (FAO) din cadrul ONU. Numărul total al cailor de pe piaţa locală s-a încadrat începând cu anul 2008 pe un trend descendent. La acel moment în România erau aproximativ 860.000 de capete de cabaline. (Mai multe, pe www.zf.ro)