Scandalul cărnii de cal, care ţine de două săptămâni în prim-plan industria alimentară europeană, a adus în lumină exporturile româneşti de carne de vită după ce România a fost acuzată iniţial ca fiind sursa fraudei. Situaţia este cu atât mai dramatică cu cât exporturile agricole româneşti au fost trase într-un scandal printr-un segment de produs care nu reprezintă aproape nimic în valoarea totală a exporturilor, afirmă Ziarul financiar. Într-o analiză efectuată de publicația menționată, se evidențiază faptul că, din păcate, România exportă de șase ori mai multe bovine vii pentru carne, față de cantitatea și valoarea cărnii de vită procesată, fapt care probează incapacitatea sectorului de procesare de a fi performant și eficient la nivel internațional. Principalele piețe pe care se exportă produse din carne de vită sunt Uniunea Europeană și o parte a țărilor arade, dar valoarea este extrem de mică, ea atingând de abia 4,3 milioane de euro pe an. (Mai multe, pe www.zf.ro)