ªoriciul e introdus ca ingredient in salamul de vara. Acestea sunt doua dintre modificarile care ar urma sa fie aduse unui ordin comun al Ministerului Agriculturii, ANSVA, ANPC din 2006 la cererea Asociatiei Romane a Carnii. Cu toate ca ANSVSA a transmis ca se analizeaza exclusiv eliminarea de a insoti fiecare transport cu certificatul de sanatate publica veterinara si declaratia de conformitate, RTV sustine ca se afla in posesia proiectului de ordin, care prevede, printre altele, cresterea cantitatii de apa in parizer sau crenvusti de la 70 la 72 la suta, iar cantitatea de proteine sa scada de la 11 la 10% minim(?), iar in cazul salamurilor si carnatilor, cantitatea de apa permisa creste de la 50 la 55%, afirmand ca seful Romalimenta considera majorarea neimportanta. Prin scoaterea din context a unor declaratii facute de Sorin Minea si Mihai Visan, carora li se atribuite functii pe care inca nu le ocupa, postul Romania TV sustine dezinformand publicul ca Ordinul care ar urma sa fie modificat a aparut initial la cererea producatorilor, care isi doresc sa coboare stacheta pentru a face fata importurilor ieftine, care nu se supun acestui Ordin. (TS)