News

149

Sacrificările de animale şi păsări şi producţia de carne în luna martie

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Martie 2013 comparativ cu februarie 2013Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 2,0%, respectiv cu 8,7%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate a rămas constant, iar greutatea în carcasă a acestora a crescut cu 0,5%. În luna martie 2013, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a fost de 18,4% din totalul sacrificărilor de bovine. Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 4,6%, respectiv cu 4,0%. În luna martie 2013, sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au reprezentat 91,3% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 16,3%, respectiv cu 16,8%. Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut de 5,3 ori, respectiv de 3,6 ori. Tăierile în unităţile industriale specializate, care au o pondere de 6,7% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine şi greutatea în carcasă a acestora au crescut de 18,0 ori, respectiv de 6,8 ori. Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 9,1%, respectiv cu 7,4%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 85,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au crescut atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 9,1%, respectiv cu 7,8%. Martie 2013 comparativ cu martie 2012Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 8,9%, respectiv cu 4,0%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 10,0%, respectiv cu 2,6%.   Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 4,6%, respectiv cu 9,8%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 11,5%, respectiv cu 15,4%. Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 61,8%, respectiv cu 50,3%. Sacrificările de ovine şi caprine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 12,2%, respectiv cu 13,0%. Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 7,2%, respectiv cu 8,3%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat creşteri atât la numărul păsărilor sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 1,0%, respectiv cu 2,5%. În lunile analizate greutatea medie în carcasă laanimalele şi păsările sacrificate, prezintă uşoare oscilaţii. În perioada martie 2012 – martie 2013, cele mai mari creşteri ale greutăţii în carcasă  s-au înregistrat în lunile decembrie şi aprilie la porcine, respectiv la ovine şi caprine, când au loc sacrificările tradiţionale ocazionate de sărbătorile de Crăciun şi Paşte. (Cf. INS)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2