TVA în sectorul cărnii ar putea scădea la 9%, cel mai probabil, în 2014, iar ulterior vor fi posibile reduceri ale taxei pe valoarea adăugată şi la lapte, legume, şi fructe, a declarat, marţi, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Măsura reducerii TVA de la 24% la 9% va fi luată după evaluarea efectului reducerii acestei taxe la pâine. "Pentru bugetul anului 2014 nu discutăm, pentru că implicaţiile sper să nu mai fie asupra bugetului dacă scădem TVA la carne. Anul acesta într-adevăr au fost implicaţii pentru că există acea neîncredere odată cu reducerea TVA. Se reduce TVA de la 24% la 9%. Obiectivul pe care l-a avut FMI, şi e normal, pentru a nu schimba indicatorii macroeconomici ai României, a fost ca încasările la bugetul de stat să fie cel puţin aceleaşi. După o perioadă, să zicem un an, se va face o evaluare dacă efectul reducerii TVA la pâine a fost benefic, în sensul că s-a redus preţul pâinii, că am salvat acele societăţi, am salvat locuri de muncă, dar am avut şi încasări cel puţin egale la bugetul de stat. Dacă toate aceste lucruri sunt corecte, atunci putem să reducem TVA şi la alte produse", a spus ministrul Agriculturii, potrivit Mediafax.