De aproape o lună, restaurantele Taco Fusion propun în SUA sandvişuri cu carne de leu. Dar a-l pune pe regele animalelor între doua felii de pâine nu a fost o idee pe gustul tuturor. Apărătorii animalelor au tras un semnal de alarmă: consumul cărnii de leu pune în pericol supravieţuirea acestei specii. Carnea de leu este legală în Statele Unite şi nu este pentru prima dată când restaurantele o includ în meniu, aminteşte presa britanică. Un reprezentant al statului Illinois a propus, la începutul anului, interzicerea comercializării acestui tip de carne, de producţie locala sau de import. Dar pentru Food and drug administration (FDA), “comercializarea cărnii de vânat, inclusiv a celei de leu, este posibilă atâta timp cât specia nu este considerată pe cale de dispariţie”, explică The Guardian. Ghinion, leul nu figurează pe lista U.S. Endangered Species Act. Riscurile nu sunt însa deloc de neglijate. În primul rând, există pericolul fraudării, aşa cum s-a întâmplat în 2003, când un măcelar a fost condamnat la închisoare pentru că a vândut carne de tigru în loc de carne de leu. În al doilea rând, moda cărnii de leu poate distruge această specie. “Dacă nu vă place, nu mâncaţi”, se apară cei de la Taco Fusion, care vând un sandvici cu carne de leu la un preţ de 35 de dolari. “Pentru un mic dejun clasic, realizăm vânzări de 400-500 de dolari pe zi. Acum însa facem 1,450 de dolari”, spune Brad Barnett, unul dintre managerii lanţului de restaurante, menţionând că firma sa va continua să propună “lucruri deosebite”. Prin urmare, leul riscă să rămână pe lista de bucate a Taco Fusion, alături de rechin, crocodil sau gazelă. (incomemagazine.ro)