www.fonduri-europene.eu Portal de indrumare ºi consultanþa, adresat celor interesaþi de intrarea in competiþia aspiranþilor la accesarea fondurilor europene nerambursabile. Pagina se adreseaza celor eligibili ºi, in acest sens, dedica o importanta rubrica autoevaluarii separate a persoanelor fizice, microintreprinderilor cu 1-9 salariaþi, SRL-urilor, producatorilor/procesatorilor, intreprinderilor individuale, oricarei persoane cu spirit intreprinzator, “cu dorinþa de a realiza ceva pe cont propriu. Se incearca (prin bilanþuri economice ºi probe normative) sa fie atribuita anilor trecuþi ideea accesului exclusivist la fondurile europene, rezervat doar celor cu relaþii ºi cunoºtinþe bine plasate, dupa cum sunt de parere autorii site-ului. Este scos in evidenþa prezentul financiar care inlesneºte accesul tot mai multor oameni obiºnuiþi la banii Uniunii Europene. Tot in opinia administratorilor site-ului, creºterea animalelor se situeaza pe primul loc in clasamentul domeniilor principale finanþate din fonduri europene. Informaþii importante, pe care aspiranþii la finanþare le aºteapta din partea instituþiilor ºi funcþionarilor statului, sunt furnizate aici. Actele necesare, formularele, informaþii ºi consultanþa on-line privind completarea acestora pot fi gasite, postate alaturat normelor legislative referitoare la (ne)eligibilitate, investiþii iniþiale, perioadele deschiderii programelor, intocmirea/implementarea proiectului, dosare, plaþi aferente. www.ifsqn.com Siguranþa alimentara, igiena sau imbunataþirea afacerii in industria alimentara sunt subiecte deschise celor din breasla, la nivel mondial, dar indeosebi europenilor, deoarece legislaþia la zi, ºtirile, evenimentele sau dezbaterile se adreseaza cu prisosinþa celor prinºi in afacerile industriei alimentare din Uniunea Europeana. Invitaþiile la cursuri practice, studiile de caz ºi conferinþele teoretice, pentru o buna recepþie a HCCP, alterneaza cu seminarii de pregatire a industriaºilor alimentari, in asigurarea calitaþii produselor. Intr-o rubrica speciala sunt comentate de catre specialiºtii comunitari din domeniu informarile privind calitatea produselor, metode de ultima ora de diagnosticare ºi tratament sanitar-veterinar, microbiologie alimentara sau studii privind eficienþa protecþiei consumatorilor, la nivel european ºi mondial. Sunt atent dezbatute ºi comentate in acest sens probleme legate de virusuri sau bacterii-gazda, subiecte atinse superficial in industria mondiala alimentara. Specialiºtilor in tehnologii alimentare ºi echipamentelor automatizate li s-a dedicat un spaþiu generos, corespunzator interesului dovedit de vizitatori. Oportunitaþile in afaceri ºi angajarile sunt susþinute de statistici actualizate privind fluxul importurilor-exporturilor, al preþurilor ºi al bursei locurilor de munca din agricultura ºi industria alimentara, la nivel mondial. www.middle-ages.org.uk/middle-ages-food-meat.htm Pare-se ca mesele cavalereºti nu s-au limitat la proþapul ºi tavile metaforizate in filme artistice. Descoperiþi in aceasta pagina web informaþii interesante despre consumul preparatelor din carne in Evul Mediu, gatitul ºi ingredientele medievale, animale inedite prezente in reþetele pseudoindustriei carnii. Langa porci, vanat, miel, viþel sau pasari de curte ºi alte materii prime ce au strabatut istoria culinara (unele ramase pe val), ariciul, lebada, veveriþa sau batlanul, a caror carne era consumata curent, s-au pierdut in istorie ramanand ratacite prin paginile unor reþete excentrice locale. Site-ul prezinta atitudinea inedita a consumatorilor ºi a preparatorilor din acele vremuri interesante, faþa de materia prima ºi produsele de provenienþa animala. Sunt enumerate ºi descrise sarbatorile religioase sau regale in care anumite preparate erau impuse sau restricþionate in meniu. Aflaþi tot de aici ca inspecþia sanitar-veterinara are radacini in acele vremuri apuse cand, printre altele, porcilor le era examinata limba, prezenþa ulceraþiilor fiind echivalenta cu posibilitatea contactarii leprei. Istoria macelariilor din Insula Britanica, a racolarii ºi tranºarii bovinelor, sunt subiecte de real interes. Asemenea evenimentelor ºi disputelor cotidiene, Biserica era in conflict deschis cu industria; atunci, insa, unul dintre motive il reprezenta abstinenþa alimentara, dictata in numeroase posturi de catre Cruce (motiv al declinului financiar temporar, pentru macelari). Animalele folosite in meniurile banchetelor cavalereºti, cele crescute de populaþie in gospodarii sau animalele consumate de extrema saraca a societaþii sunt prezentate punctual, oferind informaþii inedite. Spre exemplu, nu este o noutate contemporana sau din istoria culinara franceza aprecierea distincta acordata, in ultimii 120 de ani, preparatelor fine din carne de gasca. Este relevat aici locul important pe care il ocupa carnea acestei pasari in meniurile Evului Mediu, indiferent de statutul social al consumatorului. Pagina web poate fi urmarita ºi recepþionata din unghiuri diferite, de catre profesioniºti ai carnii, care pot gasi aici o deosebita sursa de imbogaþire a reþetelor.