Rezultatele preliminare a analizelor de laborator pentru probele biologice prelevate de la personalul restaurantului care a băgat în spital peste 90 de persoane, dar şi din alimente prezintă suspiciunea contaminării cu stafilococ auriu. Patronul restaurantului riscă să stea după gratii între 3 şi 10 ani. Sâmbătă după amiaza, prefectul Eugeniu Avram alături reprezentanţii celorlalte instituţii care au verificat situaţia de la restaurantul Romantic, a prezentat primele concluzii în cazul toxiinfecţiilor de la Satu Mare. Astfel, cei prezenţi au arătat că patronul unităţii alimentare a încălcat dispoziţiile date în primul caz de toxiinfecţie alimentară prin organizarea unui botez, la doar o zi după banchetul elevilor de la Şcoala Generală „Avram Iancu“. Tot în cadrul acestei întâlniri s-au prezentat şi rezultatele preliminarii a analizelor efectuate de cei dela DSP. Astfel, Dorina Dragoş, directorul DSP Satu Mare a arătat că probele biologice prelevate de la personal şi probele din alimentele folosite prezintă suspiciunea contaminării cu stafilococ auriu. Cu toate acestea, directorul a precizat că acestea dunt doar rezultatele preliminarii şi că rezultatele finale vor fi cunoscute la începutul săptămânii viitoare. În urma celor două cazuri, patronul restaurantului Romantic a fost amendat şi riscă să ajungă după gratii. Pe lângă sigilarea celor două corpuri şi a spaţiilor de depozitare a alimentelor, DSP a aplicat ieri şi o sancţiune contravenţională în valoare de 20.000 de lei, iar reprezentanţii DSVSA au sechestrat întreaga cantitate de alimente. Mai mult, în acest caz a intervenit şi IPJ Satu Mare care efectuează verificări şi cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificare de produse alimentare. Dacă se va demonstra că patronul unităţii alimentare a pus pe masă alimente expirate sau contaminate, acesta riscă închisoare de la 3 la 10 ani. (adevarul.ro)