140
Potrivit unui comunicat transmis redactiei, Tetra Pak a publicat Raportul de Sustenabilitate pentru anul 2024, subliniind reducerea cu 25% a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) pe întregul lanț valoric, comparativ cu 2019, această evoluție reprezentând o îmbunătățire de cinci puncte procentuale față de 2023.
Iar în ceea ce privește propriile operațiuni, compania a reușit să-și reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 54% față de 2019 și utilizează în proporție de 94% energie regenerabilă, menținându-se pe drumul către atingerea neutralității climatice (net-zero emisii GES) până în 2030.
Adolfo Orive, Președinte și CEO Tetra Pak, a declarat: „Până în 2050, se estimează că populația lumii va ajunge la 10 miliarde de oameni, ceea ce va duce la o creștere cu 60% a cererii de alimente.
Dar, deși sistemele alimentare sunt esențiale pentru viața modernă, ele sunt responsabile pentru mai mult de o treime din emisiile globale de gaze cu efect de seră.
Această presiune tot mai mare între necesitatea de a produce mai multă hrană și nevoia de a reduce impactul asupra mediului reprezintă o provocare majoră – una pe care Tetra Pak se angajează să o abordeze în continuare.”
Rezultatele prezentate în Raportul de Sustenabilitate pentru anul 2024 demonstrează că Tetra Pak își menține traiectoria corectă pentru atingerea obiectivului propus pentru anul 2030: reducerea cu 46% a emisiilor de gaze cu efect de seră pe întregul lanț valoric, comparativ cu anul de referință 2019.
În 2024, un factor important care a contribuit la performanța Tetra Pak în reducerea emisiilor GES pe lanțul valoric l-a reprezentat utilizarea echipamentelor cu consum eficient de resurse, implementarea tehnologiilor de optimizare la nivelul întregii unități de producție și adoptarea soluțiilor de ambalare cu amprentă de carbon redusă.
Aceste inovații au ajutat producătorii din industria alimentară și a băuturilor să-și mențină avantajul competitiv, reducând în același timp propriile emisii. (Foto: Tetra Pak)