Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Rețeta tradițională ”Balmoș ca în Maramureș” a fost primită de la Complex Lostrița, Baia Mare (Maramureș) și preparată de restaurantul Casa Oprescu în cadrul proiectului ”Descoperă tradițiile culinare românești!”. Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, otet balsamic, ulei etc. Ingrediente:
Mod de preparare: Balmoșul tradițional din Maramureș se face la ceaun, afară, în curtea casei, dar se poate realiza și în bucătăriile moderne. Se pune la topit untul, în ceaun, la foc mic, apoi se adaugă smântâna și sarea și se amestecă bine. Dupa ce s-au incins pe foc, se adauga treptat mălaiul Arpis și se amestecă pâna iese la suprafață untul. Se lasă la foc iute pana prinde deasupra o coaja (crustă). Se servește cu lapte acru.