News

105

Ue: a scazut cererea consumatorilor pentru delicatese din carne

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Criza economica globala a dus la o reducere semnificativa a cererii de produse scumpe din carne si delicatese din carne in Uniunea Europeana, arata un studiu recent publicat de specialistii din Latvia. Potrivit studiului realizat in cele mai mari lanturi europene de retail, cererea din partea consumatorilor pentru sunca de Parma, sunca uscata sau porc iberan a scazut in mai toate tarile europene. Astfel studiul releva ca, pentru produsele mai scumpe de 50 euro pe kilogram, cererea a scazut cu 30% in ultimele sase luni, iar declinul cererii pentru produse mai scumpe de 70 euro pe kilogram a fost de 50%. De asemenea, arata studiul, si restaurantele au fost nevoite sa isi adapteze meniurile la noile cerinte. De exemplu, specialitatea fois gras nu mai e la mare cautare in cele mai bune restaurant pariziene. Potrivit presei internationale, oficialii UE sunt dispusi sa revizuiasca contractele pentru importul de carne de caprioara.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2