Cel mai mare volum de carne de porc a fost importat din Elvetia (15.929 tone), urmata de Chile (8.186 tone) si Statele Unite ale Americii (5.559 tone). Valoarea importurilor de carne de porc a totalizat peste 43,4 milioane euro in 2011. In schimb, exporturile UE au inregistrat o crestere de 20,5%, ajungandu-se la un volum de 2,96 milioane tone de carne de porc. Cea mai mare cantitate (788.788 tone) a fost livrata in Rusia, in timp ce Hong Kong a achizitionat 509.979 tone, iar China 362.687 tone. Valoarea totala a exporturilor europene de carne de porc s-a ridicat la aproximativ 4,6 miliarde euro. La inceputul lunii decembrie, Romania a obtinut din nou dreptul de a exporta carne si produse procesate din carne de porc in Uniunea Europeana si in tarile terte. Livrarile fusesera interzise in anul 2003, intrucat Romania folosea vaccinarea porcilor pentru eradicarea pestei porcine clasice. Potrivit Institutului National de Statistica, la 1 mai 2011, Romania inregistra un efectiv de aproape 4,6 milioane de porci. In fermele mari sunt crescuti in jur de 1,4 milioane de capete.