News

154

ULTIMA ORĂ: Curcan cu antibiotic exportat din România, în Germania?

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Carne de curcan cu reziduuri de antibiotic ar fi ajuns în Germania de la o fermă din România, fiind trimisă o notificare în acest sens prin Sistemul Rapid de Alertă, a declarat, miercuri, vicepreşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu. Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a spus că, potrivit datelor transmise din Germania prin Sistemul Rapid de Alertă,este vorba despre o fermă din România care ar fi trimis piept de curcan cu reziduuri de antibiotic. Mănăstireanu a precizat că, după primirea alertei, inspectorii sanitar-veterinari s-au dus la unitatea incriminată pentru a face ancheta privind carnea de curcan care a plecat la export intracomunitar. Vicepreşedintele ANSVSA a mai spus că după finalizarea anchetei se poate spune unde a ajuns carnea de curcan despre care există suspiciuni că ar avea reziduuri de antibiotic. El a precizat că în momentul în care suspiciunea este transmisă prin Sistemul Rapid de Alertă, întreaga cantitate de carne suspectată este retrasă de la vânzare. Mănăstireanu a mai spus că inspectorii sanitar-veterinari vor preleva probe care vor fi trimise la laborator, iar în patru-şapte zile s-ar putea anunţa rezultatele testelor şi verificărilor făcute. (Mediafax) Pe de altă parte, ziuanews.ro, prin semnătura lui Cristian Blănuță, susține că ”Se pare că produsul, piept de curcan, a ajuns și pe piețele din Austria și din Marea Britanie. ANSVSA a anunțat că nu se știe dacă pieptul de curcan cu reziduuri toxice de la Codlea a ajuns și în piețele din România.Câteva loturi de carne de curcan infestată cu reziduuri toxice au fost descoperite pe piețele din Germania. Carnea ar proveni de la abatorul din Codlea.În momentul de față, inspectorii sanitar-veterinari sunt în control la respectivul abator, de unde iau probe din carnea de curcan. Carnea de la abatorul din Codlea a fost oprită de la comercializare.”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2