Cu sediul în Westrozebeke, afacerea de familie Westolees funcţionează de peste 50 de ani şi are fabrici în Aubel, Moorslede şi Staden, unde sunt sacridicaţi peste 2 milioane de porci pe an. Covalis, firmă care sacrifică un număr similar de porci pe an (aproximativ 2,2 milioane de capete) de la abatoarele sale Comeco şi Covameat, are în spate o cooperativă de 700 de agricultori de porci. Aceste firme, care s-au prezentat sub titulatura de “Grupul belgian al cărnii de porc” au anunţat într-o declaraţie comună: “controlul asupra întregului lanţ de carne de porc şi de prelucrare automatizată va duce la sinergii importante”. “Grupul belgian al cărnii de porc” a anunţat deja că va investi foarte mult în genetic şicercetare,astfel încât să poată garanta maximum de beneficii pentru agricultori, abatoare şi procesatori. Potrivit unui purtător de cuvânt al Oficiului Belgian al cărnii, în jur de 11,8 milioaneporci sunt sacrificaţi annual înBelgia. În acest context, fuziunea celordouă firme, care sacrifică, în total, peste 4 milioane de porci pe an, i-ar aduce în topul celor 10 jucători europeni, pe piaţa cărnii de porc. Această fuziune a celor două firme urmează a fi supusă aprobării de către Consiliul Concurenţei belgian.