Technologies

244

Echipamente de procesare a produselor ready-meal

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Vremurile în care trăim presupun în primul rând rapiditate și lipsa de timp, fapt care i-a determinat pe procesatori să adopte pe liniile de produs multe rețete de mâncăruri. Iată, în acest număr al revistei noastre, câteva sugestii tehnologice, cu titlu strict orientativ.

Sistem de gătit sub presiune a produselor ready meal

Sistemul compact este format dintr-o cuvă rabatabilă, echipată cu o manta dublă. Vasul poate fi închis ermetic printr-un capac acționat pneumatic. Brațul de amestecare este condus de un ax, prin partea inferioară a vasului, fiind echipat cu răzuitoare care urmează forma peretelui. Astfel, sunt evitate depozitele de pe suprafața interioară a vasului. Aburul direct poate fi injectat cu ajutorul unor duze în fundul vasului.

Geometria specială a duzelor de abur asigură o distribuție uniformă a aburului fierbinte în produs. Mantaua dublă poate fi folosită pentru încălzire sau răcire indirectă. Pentru încărcarea optimizată cu materie primă, sistemul este echipat cu un dispozitiv special de încărcare. cuva rabatabilă poate fi deplasată în trei poziții. Descărcarea se poate face prin supapa de descărcare sau prin capacul deschis.

Caracteristici principale:

• Temperatură de procesare: max 110 C

• Blocaj pentru cuvă

• Acoperire automată

• Control de frecvență

• Manta dublă, pentru încălzire și răcire

• Sistem de injecție directă

• Dispozitiv de dozare a apei

• Valve de descărcare

• Controler PLC Siemens

Mașină orizontală de tăiere și amestecare MC (H)

Mașinile Microcut STEPHAN sunt compacte și ușor de utilizat. Principiul unic și unitatea de circulație permit amestecarea, tăierea fină și procesele de emulsionare într-o singură mașină. Mașinile Microcut MC (H), cu un set de cuțite, sunt concepute pentru capacități de debit mici și medii și necesită un spațiu mic în fabrică.

Mașinile sunt recomandate pentru aproape toate sarcinile implicate în producția de sosuri, maioneză, mâncăruri, aluat lichid și produse similare fine și netede similare, din industria alimentară.

Caracteristici principale:

• Execuție orizontală

• Sistem compact de încărcare

• Capacitate: 10 litri

• Motor: 3000 RPM

• Sistem tubular de descărcare

Mașini Microcut Stephan, pentru tăiere și amestecare

Mașinile Microcat Stephan sunt compacte și ușor de utilizat. Principiul unic Microcut permite tăierea fină și procesele de emulsionare într-o singură mașină. Mașinile Microcut Inline sunt prevăzute cu un set de tăiere sau un set dublu de tăiere, fiind destinate aplicațiilor cu capacitate mică, medie sau mare și necesită foarte puțin spațiu în fabrică.

Înălțimea mică de intrare a tubului permite instalarea mașinii direct pe fiecare pompă, rezervor tampon sau alte unități de procesare cu ieșire tubulară. Mașinile sunt recomandate pentru aproape toate sarcinile implicate în producția de pate fin, piure, ketchup, marinade, aluat lichid, ciocolată, alimente pentru copii și produse similare fine și netede dn industria cărnii, mâncăruri și cofetărie.

Caracteristici principale:

• Execuție orizontală

• Caracteristici compacte

• Sistem de încărcare din oțel 11851

• Sistem de tăiere simplu sau dublu 

• Acțiune motor: 3000 RPM

Mașini Vacutherm pentru procesarea mâncărurilor

Mașinile Vacutherm oferă soluția ideală pentru orice tip de aplicații care implică supe, sosuri de paste, orez, legume, alimente pentru bebeluși, toate tipurile de preparate, brânză procesată, și, nu în ultimul rând, carne și cârnați.

Mașinile au dimensiuni mici și sunt robuste ușor de curățat. Fiind foarte versatile, mai multe etape de lucru pot fi efectuate într-o singură mașină.

Sistemul Vacutherm este o unitate de proces compactă. A fost conceput în principal pentru producerea de alimente din categoria ”convenience”. Prelucrarea ingredientelor lichide și solide se poate face inclusiv prin încorporarea particulelor.

Procesele controlate cu precizie duc la o calitate și o repetabilitate ridicată a produsului. Sistemul compact combină mai multe etape de proces într-o singură mașină. Acestea sunt amestecarea, dispersarea, reducerea dimensiunilor, încălzirea, răcirea, pasteurizarea, deshidratarea și emulsionarea. Prelucrarea ingredientelor lichide și solide se poate face la cald sau/și la rece.

Caracteristici principale:

• Temperatura de procesare: Max 95

• Cuvă de prelucrare inclusă

• Acoperire automată

• Controler de frecvență

• Dispozitiv de dozare a apei

• Unitate de vacuum

• Controler PLC Siemens

(Sursa: stephan-machinery.com)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2