Repers

215

Eric Andrieu: Trebuie ca fermierii români să decidă ce model vor să urmeze

autor

MeetMilk.ro

distribuie

După cum v-am informat în perioada anterioară, un grup de europarlamentari străini, membri ai Comisiei pentru Agricultură a Parlamentului European, au efectuat o vizită de documentare organizată de doamna Viorica Dăncilă, Vicepreședinte a acestei Comisii, precum și de domnul Laurențiu Rebega, europarlamentar, membru al Comisiei.

  Ulterior acestui eveniment, redacția infoGROUP a adresat o serie de întrebări celor prezenți la eveniment. Iată interviul realizat cu domnul Eric Andrieu, europarlamentar francez:   -infoGROUP: Domnule Andrieu, cum evaluați vizita de documentare pe care ați efectuat-o în România?-Eric Andrieu: Am descoperit lucruri foarte interesante despre agroindustria României, dar am descoperit o țară, o istorie, o cultură și o populație dinamică, în plină transformare. Cât privește programul acesta a fost deosebit de consistent și foarte bine organizat.   -infoGROUP: Care a fost aspectul care v-a impresionat cel mai mult, după ce ați luat contact cu realitățile agroindustriei românești?-EA: Conștientizarea mediului economic deosebit de complex, dar, mai ales, modul foarte pertinent în care organizațiile reprezentative ale fermierilor români efectuează analizele sectoriale, dar și strategiile pe termen lung. Totodată, m-au impresionat dorința de dezvoltare locală, pornind de la dezvoltarea producției agricole.   -infoGROUP: Cum puteți evalua Conferința pe teme agricole desfășurată la București, în cadrul programului de documentare?-EA: Conferința a fost un moment deosebit, iar tema centrală, a dezvoltării rurale, potrivit noului PNDR, precum și relația dintre fermierii și procesatorii români și Uniunea Europeană au fost discutate cu o foarte mare competență.   -infoGROUP: Cum apreciați opiniile transmise de liderii fermierilor și procesatorilor din România, delegației de europarlamentari din Comisia pentru Agricultură?-EA: Am remarcat faptul că în România există încă o dorință pentru practicarea unei agriculturi sociale, în condițiile existenței unui număr foarte mare de ferme familiale, de mici dimensiuni, concomitent cu intenția de industrializare. Tocmai de aceea, pentru fermierii români, este necesară găsirea unui echilibru.   -infoGROUP: Din această perspectivă, care credeți că este cea mai mare dificultate a agriculturii românești?-EA: Tocmai găsirea acestui echilibru. Agricultorii români trebuie să se decidă, finalmente, ce model de dezvoltare vor să urmeze, cel superindustrializat, sau cel tradițional, de subzistență, mai apropiat sectorului bio. -infoGROUP: Vă mulțumim.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2