Repers

214

Ești fermier? Vino la Meat&Milk 2015 sa discuti direct cu autoritatile!

autor

MeetMilk.ro

distribuie

In zilele de 3-4 iunie la Hotel Alpin din Poiana Brasov, se va desfasura  a patra editie a EXPO - Conferintei Internationale MEAT&MILK, sub titlul ” POLITICI DE SPRIJIN, RETEHNOLOGIZARE, PERFORMANTA - prioritati pentru iesirea din impas”.

  La eveniment vor participa fermieri, procesatori, furnizori de materii prime, tehnologii, servicii, reprezentanti ai autoritatilor romane (MADR, Consiliul Concurentei, ANSVSA, APIA, AFIR, ANPC), presedinti ai principalelor asociatii profesionale (ARC, APRIL, APCPR, UNCPR, AFISS, FCBR.),  oficiali ai Comisiei pentru Agricultura a Parlamentului European, reprezentanti ai unor asociatii de fermieri din țări ale Uniunii Europene, asociații profesionale internationale, inclusiv din domeniul retail-ului.”Discutii directe, rezultate concrete” Punerea in centrul atentiei a activitatii din fermele de lapte si carne ale Romaniei a fost determinata de situatia dificila a momentului, de pretul mic de livrare a laptelui si a cărnii-materie prima, precum  si de contextul internațional, distorsionat grav de efectele embargoului rusesc impus tarilor din Uniunea Europeana.   Agrozootehnia moderna nu poate fi conceputa fara utilizarea celor mai noi tehnologii si a celor mai noi solutii de nutritie a animalelor, fara asigurarea sanatatii acestora si a unui management eficient, fara a avea raspunsuri la cele mai acute probleme ridicate de fermierii din Romania. Aceste considerente au determinat programarea în ziua de 3 iunie a workshopului Ferma viitorului=Retehnologizare si Performanta, dedicat fermierilor.   Titlurile workshopului FERMA de CARNE si LAPTE – 3 iunie 2015:

  • Asigurarea desfacerii productiei, prioritatea de zi cu zi a fermierului roman,
  • Modelul polonez, modelul succesului european” (Speaker invitat din Polonia),
  • Tehnologia de ultima generatie, determinanta pentru o ferma de mare performanta,
  • Micro FNC-ul, solutie pentru diminuarea costurilor in ferma,
  • Ferma sustenabila trebuie sa devina realitatea viitorului.

La finalul zilei va avea loc dezbaterea ”Conditia fermierului roman in UE: Rol principal, sau figuratie?”, discutiile axandu-se pe nivelul total insuficient al productiei de carne si lapte si necesitatea retehnologizarii, pentru a determina reducerea importului de materie prima din tari ale UE. De aceea, intrebarea este cat se poate de actuala: Ce rol vor juca in viitor fermierii romani, in peisajul comunitar, un rol de frunte, sau unul marginal?La dezbatere vor participa reprezentanti ai MADR, presedinti ai principalelor asociatii profesionale de fermieri discutiile urmand a avea un caracter liber, deschis.   Evidentiem comunicarea cu titlul Programul "Laptele in scoli" nu trebuie sa fie un moft, ci o preocupare pe termen lung, care va fi sustinuta in workshopul LAPTE-Procesatori din ziua de 3 iunie. Romania se afla in pericolul de a pierde finantarile europene destinate sustinerii programului "Laptele in scoli", iar de continuarea lui vor beneficia si fermierii, prin furnizarea de lapte-materie prima spre procesatori.   Workshop-ul comun din ziua de 4 iunie va contine comunicari de interes general, inclusiv pentru fermieri: Romania, in peisajul economic al Uniunii Europene-Perspective pentru industriile de carne si lapte (invitat de la Parlamentul European), Care sunt motoarele de crestere ale sectoarelor de carne si lapte ale Romaniei? (invitat de la MADR),  Finantarea afacerii de azi inseamna finantarea profitului de maine (Prezentare de produse bancare), Necesitatea retehnologizarii si investitia in cercetare, Energii regenerabile: Investesti acum, economisesti in viitor (Prezentare de companie). Fermierii prezenti la Meat & Milk 2015 se vor putea inscrie la infoTRIP, avand ocazia de a efectua vizite de documetare in ferme si unitati de procesare, pentru a afla direct, la fata locului, modul de dezvoltare si sustinere a unei afaceri.   Programul de Networking va facilita fermierilor abordarea directa, destinsa, a reprezentantilor MADR, APIA, AFIR, ANSVSA, ANPC, a invitatilor din Parlamentul European, procesatori, presedinti de asociatii profesionale, furnizori de tehnologii si servicii pentru ferme, pentru a afla ultimele informatii si pentru a identifica noi oportunitati de afaceri.   Avand in vedere tematica deosebit de bogata, rezervata fermierilor, ii invitam sa se inscrie pentru a participa la EXPO-Conferinta International Meat & Milk 2015 si sa acceseze constant www.meat-milk.ro pentru a putea fi la curent in permanenta cu ultimele noutati legate de organizarea manifestarii, parteneri, speakeri, tematica etc.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2