Repers

222

Fermele din timis ar putea fi cele mai mari exportatoare de carne de porc din romania

autor

MeetMilk.ro

distribuie

(Agerpres) Romania ar putea exporta in spatiul unional european, in anul 2012, o cantitate de 20-25 de mii de tone de carne si de preparate din carne, iar judetul Timis ar putea ocupa primul loc intr-un clasament al exportatorilor autohtoni, deoarece detine cel mai mare efectiv de suine din tara. Fostul ministru Valeriu Tabara a declarat recent ca pentru crescatorii de porci din tara nu va fi prea dificil sa identifice pietele de desfacere, deoarece carnea este de foarte buna calitate si avem cateva produse de nisa, care-si pot gasi cumparatori destul de repede in Germania sau Franta, spre exemplu, printr-o promovare corespunzatoare.

Pentru anul 2012, se estimeaza exporturi de 20-25 de mii de tone de carne si preparate din carne din Romania. Se va da drumul la produsele de carmangerie, se va putea sa exporti, nu din carnea importata, care era lohn, ci sa exporti brandul, ceea ce este foarte important. Lucrul acesta ne da voie sa avem carne proaspata in piata romaneasca, iar evaluarea mea, pentru viitor, este de peste 120.000-150.000 de tone anual la export. In afara de Smithfield, mai sunt peste 100 de astfel de unitati. Noi vrem sa reusim, pentru inceput, ca macar 1-2 dintre producatorii nostri sa iasa in fata, a explicat Tabara. Compania americana Smithfield, care a preluat fostul combinat Comtim, este pregatita sa iasa si pe piata occidentala, dupa aprobarea Sistemului Canalizat (SC) de producere a carnii de porc in Romania, destinata punerii pe piata din Uniunea Europeana. Este o masura absolut necesara pentru producatorii de carne de porc provenita de la porcii care-si au originea in exploatatii comerciale din Romania, pentru a putea participa cu carnea de porc romaneasca la comertul intracomunitar, in conditii de competitivitate similare cu ceilalti producatori din UE. Astfel, se creeaza cadrul necesar pentru ca unitatile de productie romanesti sa poata intra in competitie directa cu producatorii europeni de carne si produse din carne, care opereaza cu volume importante, la un nivel de performanta ridicat, a declarat pentru Agerpres Cristina Bodea, PR Manager Smithfield Prod.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2