News

128

În 2024, românii au comandat, în medie, 365 de burgeri pe oră

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit unui sondaj Tazz, 2024 a stat sub semnul burgerului, înregistrându-se cu 28% mai multe comenzi pentru acest preparat, față de 2023.

Bucureștiul conduce în clasamentul orașelor cu cele mai multe comenzi de burgeri, urmat de Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Brașov.

Cel mai comandat tip de burger a fost cheeseburgerul, iar costul mediu/burger: 36,5 de lei.

Principalele tendințe au fost: creșterea interesului pentru preparate speciale și rețete inedite sau mai sofisticate (smashed burger, burgeri cu calamar, piept de rață sau trufe).

Potrivit retrospectivei Tazz pentru 2024, preparatul preferat al românilor a fost burgerul, care a fost comandat, în medie, de 365 de ori pe oră, pe parcursul anului. De altfel, numărul de comenzi pentru burgeri a crescut cu 28% față de 2023.

În 2024, valoarea comenzii medii pentru burgeri s-a ridicat la 36,5 lei, iar cele mai multe solicitări pentru acest preparat s-au înregistrat vinerea, în jurul orei 19:00. În București, prețul mediu pentru un burger a fost 42,6 lei, timișorenii au plătit în medie 41 de lei, iar în Cluj-Napoca, costul mediu a fost de 36,1 lei.

Conform datelor din aplicația Tazz, cei mai mulți burgeri s-au comandat în noiembrie, când media de produse vândute a depășit cu 10% celelalte luni.

La nivel național, Bucureștiul conduce detașat în topul orașelor cu cele mai multe comenzi de burgeri, devansând cu peste 50% următorul clasat, Cluj-Napoca. Topul este completat de Timișoara, Iași și Brașov.

Cea mai mare comandă de grup din 2024, din punct de vedere cantitativ, s-a înregistrat în capitală și a constat în 46 de burgeri.

Topul burgerilor preferați de români în 2024

În ceea ce privește cele mai comandate tipuri de burgeri, clasamentul este condus de cheeseburger.

Principala tendință a anului 2024, pe segmentul de burgeri, s-a îndreptat spre varietate. Românii au comandat mai multe tipuri diferite de produse și au optat mai des pentru alte rețete decât cele clasice.

Astfel, smashed burger-ul a devenit tot mai solicitat. În plus, a crescut interesul atât pentru rețete speciale, pe bază de carne de berbec sau brânză halloumi, cât și pentru variante inedite precum burgerii cu calamar, somon sau conopidă, precum și pentru preparate gourmet, cum este burgerul cu piept de rață sau cu trufe. (Foto: Freepik)

aflat

anterior

read

newsletter1

newsletter2