Technologies

222

INS: Sacrificările de animale și păsări și producția de carne

autor

MeetMilk.ro

distribuie

În luna august 2024, faţă de luna iulie 2024, numărul sacrificărilor și greutatea în carcasă au crescut la bovine și la porcine, iar la ovine și caprine și la păsări au scăzut.

În comparație cu luna august 2023, în luna august 2024 numărul sacrificărilor a crescut la porcine și a scăzut la bovine, la ovine și caprine și la păsări; greutatea în carcasă a crescut la porcine și la păsări, iar la bovine și la ovine și caprine a scăzut.

Termenul de „carcasă”

a) La bovine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, întreg, după îndepărtarea pielii, sângelui și organelor interne, fără cap, uger, coadă, grăsime renală şi picioare (separate la nivelul articulaților metacarpiene și metatarsiene).

b) La porcine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, întreg sau împărțit în părți egale de-a lungul șirei spinării, după sângerare, fără organe interne,  păr, copite, limbă, osânză și diafragmă.

c) La ovine și caprine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, după sângerare și îndepărtarea pielii, fără organe interne, fără cap şi picioare (separate la nivelul articulațiilor metacarpiene și metatarsiene). Rinichii şi grăsimea renală sunt incluse în carcasă.

d) La păsări, greutatea în carcasă reprezintă greutatea păsării sacrificate, după sângerare, fără fulgi, puf, organe interne (intestine, ficat, inimă, pipotă), cap, gât şi gheare.

Greutatea medie în carcasă:

Reprezintă raportul dintre greutatea în carcasă şi numărul de animale sau păsări sacrificate. (Foto: Dreamstime) 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2