Farmeye

563

INS: Sacrificările de animale şi producţia de carne în luna octombrie 2020
MeatMilk

Author

MeatMilk.ro

Share on

facebooktwitter
article

Conform INS, in luna octombrie 2020 faţă de luna septembrie 2020, numărul sacrificărilor a crescut la bovine şi la porcine şi a scăzut la ovine şi caprine şi la păsări.

Greutatea în carcasă a crescut la bovine, la porcine şi la păsări şi a scăzut la ovine şi caprine. 

În comparaţie cu luna octombrie 2019, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la ovine şi caprine şi au scăzut la bovine, la porcine şi la păsări.

Termenul de „carcasă”:

a) La bovine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, întreg, după îndepărtarea pielii, sângelui şi organelor interne, fără cap, uger, coadă, grăsime renală şi picioare (separate la nivelul articulaţiilor metacarpiene şi metatarsiene).

b) La porcine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, întreg sau împărţit în părţi egale de-a lungul şirei spinării, după sângerare, fără organe interne, păr, copite, limbă, osânză şi diafragmă.

c) La ovine şi caprine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, după sângerare şi îndepărtarea pielii, fără organe interne, fără cap şi picioare (separate la nivelul articulaţiilor metacarpiene şi metatarsiene). Rinichii şi grăsimea renală sunt incluse în carcasă.

d) La păsări, greutatea în carcasă reprezintă greutatea păsării sacrificate, după sângerare, fără fulgi, puf, organe interne (intestine, ficat, inimă, pipotă), cap, gât şi gheare. 

Greutatea medie în carcasă: reprezintă raportul dintre greutatea în carcasă şi numărul de animale sau păsări sacrificate.

Did you learn something new from this article?

Previous article
Next article

Read also:

Are you ready to grow your business?

Subscribe to our newsletter to stay up to date with the latest news.