Repers

226

INSSE: Sacrificările și producția de carne în 2015 (Raport anual)

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit ultimului raport emis de INSSE, în anul 2015, comparativ cu anul 2014, sacrificările de bovine, porcine, ovine, caprine şi de păsări în unitățile industriale specializate (abatoare) au înregistrat o tendință ascendentă.Sacrificările de animale şi păsări din unitățile industriale   În anul 2015, sacrificările de bovine în unități industriale specializate, după  numărul de capete, au crescut față de anul precedent cu 52,7%, iar sacrificările de porcine au crescut cu 1,4%. Față de anul precedent, producția de carne de bovine a crescut cu 52,3%, iar cea de porcine a crescut cu 1,7%.   Numărul de ovine  şi caprine sacrificate în unitățile industriale specializate a crescut față  de anul precedent cu 91,4%, iar producția de carne de ovine şi caprine a crescut, de asemenea, cu 91,5%. Numărul de păsări sacrificate în abatoare a crescut față de anul 2014 cu 7,5%, iar producția de carne de pasăre a crescut cu 8,3%.   Repartiția pe zone geografice   Sacrificările de bovine au fost preponderente în regiunile Nord‐Est (50,6%), Nord‐Vest (11,7%), Sud‐Muntenia (11,6%) şi Sud‐Vest Oltenia (10,1%).   Sacrificările de porcine au deținut cele mai mari ponderi în regiunile: Vest (peste 30,0%), Sud‐Muntenia (18,3%), Nord‐Est (12,0%), Nord‐Vest (11,4%), Sud‐Est (11,2%) şi Centru (11,1%), iar sacrificările de ovine şi caprine, în regiunile Vest (35,3%), Sud‐Muntenia (28,4%) şi Sud‐Est (20,1%). În anul 2015, sacrificările de păsări au fost preponderente în regiunile Sud‐Est (24,3%), Nord‐Est (22,7%), Sud‐Muntenia (19,4%), Centru (13,6%) şi Nord‐Vest (11,0%), se rată în raportul INSSE. (Pentru detalii, dați click pe imagini)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2