Pentru agenția infoGROUP și revistele Fabrica de Carne și Fabrica de Lapte, ediția din acest an reprezintă deja un succes organizatori, numărul participanților depășind toate participările edițiilor precedente. La eveniment și-au confirmat prezența domnul Daniel Constantin-Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, doamna Viorica Dăncilă-europarlamentar, Dumitru Băiculescu-Președinte ANSVSA, Marius Dunca-Președinte ANPC, Romulus Duică-Director General Adj.-Autoritatea de Management pentru PNDR, Paul Anghel-Director ANPC, Dana Tănase-Director ANSVSA, Cornel Opincaru-Comisar Șef Direcția de Investigații Criminalitate Economică din cadrul IGP, Dorin Enache-Director DSVSA-Brașov, alți reprezentanți ai autorităților. Nu vor lipsi conducerile principalelor organizații profesionale din domeniu, care vor fi reprezentate prin: Radu Timiș și Vladimir Mânăstireanu-ARC, Dorin Cojocaru-APRIL, Sorin Minea-Președinte Romalimenta, Ioan Ladoși-APCPR, Claudiu Frânc-FCBR, Florin Căpățână și Delia Nica-AMRCR. În sălile de conferințe vor fi prezenți reprezentanți ai peste 160 de companii, precum și numeroși fermieri, totalul acestora depășind 320 de participanți. În cadrul manifestării vor fi susținute peste 25 de prezentări tehnic-științifice, dar vor avea loc și dezbateri pe teme de strict interes: ”Etichetarea de origine a prduselor din carne și relația procesatorilor cu hipermarketurile” (workshop CARNE-Procesatori, 3 iunie), ”Hipermarketul, partener sau concurent” (workshop LAPTE-Procesatori), ”Condiția fermierului român în UE-Rol principal sau figurație?” (workshop FERMA, 3 iunie). Ziua de 4 iunie va prilejui Masa rotundă cu titlul ”Avem TVA de 9 %. Ce facem cu el?”, la care și-a anunțat prezența domnul ministru al agriculturii, Daniel Constantin. În cadrul secțiunii infoTRIP vor fi efectuate vizite de documentare la Fabrica de Nutrețuri Concentrate și abatorul compelxului Europig-Sergiana (3 iunie), și la ferma de vaci de lapte Honigberg, un stat-up organizat după model german. Standurile secțiunii EXPO, organizată în holul hotelului va oferi celor 17 companii expozante, ocazia de a-și prezenta cele mai noi produse și servicii, procesatorii prezenți în această secțiune urmând să organizeze acțiuni de sampling, invitând participanții să deguste produse premium. Nici programul de networking nu a fost neglijat, urmând a avea loc întâlniri B2B, între oamenii de afaceri prezenți la eveiment, cum nu au fost neglijate nici cele două cine festive, din serile de 3 și 4 iunie, la care organizatorii au pregătit pentru cei prezenți programe muzical-artistice (trupa Atelier), dansuri de societate și stand-up comedy (actorul Cosmin Bighei). Detalii de ultimă oră, despre eveniment, puteți afla consultând www.meat-milk.ro. Subliniem că, datorită interesului deosebit pentru EXPO-Conferința Internațională Meat & Milk 2015, acia care doresc să se înscrie în ultimul moment, o pot face direct la recepția conferinței, organizată în holul hotelului Alpin.