242
Meat & Milk 2015 – Discutii directe, rezultate concrete! Singurul eveniment dedicat industriilor de carne si lapte ale Romaniei este locul de intalnire al fermierilor, procesatorilor, furnizorilor de materii prime, tehnologii, servicii, reprezentanti ai autoritatilor romane si europene, ai marilor retele de retail. Invitati ca speakeri sunt presedinti ai principalelor asociatii profesionale ale fermierilor si procesatorilor romani (ARC, APRIL, APCPR, AFISS, FCBR etc.), oficiali ai MADR, Consiliul Concurentei, ANSVSA, APIA, AFIR, ANPC, reprezentanti ai companiilor de top. Vor sustine comunicari invitati speciali, membri ai Comisiei pentru Agricultura a Parlamentului European, ai unor asociații profesionale internationale, inclusiv din domeniul retail-ului, asociatii de fermieri din țări ale Uniunii Europene. Tematica a fost aleasa punand un accent deosebit pe prezentarea celor mai noi tehnologii destinate fermierilor si procesatorilor, a celor mai noi informatii din domeniul finantarii, a inovatiilor, a celor mai noi solutii de sustenabilitate si energii neconventionale. REPERE3 iunie 2015 SEDINTA GENERALA Punem lacat, sau deschidem perspective? Sub acest titlu, reprezentanti ai Comisiei pentru Agricultura a Parlamentului European, precum si ai MADR, vor face o radiografie a starii de fapt a industriilor de carne si lapte ale Romaniei, urmand sa anunte ultimele masuri luate la nivel comunitar si national, pentru a depasi problemele actuale. Alaturi de acestia, speakeri ai unor companii de Top din domeniul tehnologic si bancar, vor prezenta cele mai noi utilaje si echipamente destinate fermierilor si procesatorilor romani, precum si cele mai noi oportunitati de finantare a afacerilor din domeniu. WORKSHOP FERMA Ferma viitorului=Retehnologizare si Performanta Genericul workshop-ului dedicat fermierilor are la baza ideea ca agrozootehnia moderna nu poate fi conceputa fara utilizarea celor mai noi tehnologii si a celor mai noi solutii de nutritie a animalelor, a asigurarii sanatatii acestora, a unui management eficient, toate acestea determinand performante superioare. In conditiile in care Romania se afla pe ultimele locuri din Uniunea Europeana, din punct de vedere al dotarii tehnologice, este clar ca retehnologizarea trebuie sa fie o tinta obligatorie pentru toti fermierii. WORKSHOP CARNE Noi resurse, noi tehnologii, noi piete Necesitatea patrunderii produselor romanesti din carne pe noi piete de desfacere trebuie sa ii determine pe actorii din industrie sa identifice noi resurse financiare si noi tehnologii care sa le permita imbunatatirea performantelor, in raport cu firmele concurente din Romania si Uniunea Europeana. WORKSHOP LAPTE Performanta intr-un mediu economic instabil Se mai poate face performanta in industria romaneasca a lactatelor, in conditiile economice actuale si la nivelul tehnologic al firmelor de procesare? Teoretic, da. Practic, sectorul traverseaza una dintre cele mai dificile perioade, din 1990 si pana acum. Cu toate acestea, companiile din domeniu sunt obligate la performanta, pentru a putea rezista pe o piata cu totul instabila. 4 iunie 2015 WORKSHOP COMUN Inovarea si retehnologizarea-Trend sau necesitate? Tendintele din piata sunt conturate de consumatori. De aceea, companiile sunt nevoite sa raspunda imediat cerintelor acestora. Dar, permanenta inovare si retehnolgizare sunt doar un trend impus de furnizorii de tehnologii, sau reprezinta necesitatea absoluta, pentru a putea face fata concurentei? Raspunsul nu poate fi decat unul singur, iar el va fi furnizat de prezentarile si comunicarile care vor fi sustinute in ziua a doua a Expo-Conferintei. Totodata, in cadrul workshop-ului comun, invitati speciali de la Parlamentul European vor pune industriile de carne si lapte ale Romaniei in context european, evaluand performantele fermierilor si procesatorilor romani si facand prognoze pentru perioadele urmatoare. MASA ROTUNDA Politici de sprijin-Teoria e sublimă, practica ne omoară! Romania a excelat si exceleaza in privinta "politicilor de sprijin", mai ales in perioadele pre-electorale. Insa, de fiecare data, pornind de la vorbe, la fapte, ajungem mereu la concluzia ca "practica ne omoara". Ce se poate intreprinde pentru ca fermierii si procesatorii romani de carne si lapte sa beneficieze cu adevarat de politicile de sprijin nationale si europene? Cateva raspunsuri vor fi gasite la Masa rotunda din dupaamiaza zilei de 4 iunie, la care vor participa reprezentanti ai MADR, APIA, AFIR, ai Comisiei pentru Agricultura a Parlamentului European, precum si ai principalelor asociatii profesionale ale fermierilor si procesatorilor din cele doua industrii. Participantii la infoTRIP vor putea avea ocazia efectuarii de vizite de documentare in ferme si unitati de procesare a carnii si a laptelui, luand contact direct cu modelul de dezvoltare a unei afaceri. Pentru facilitarea dialogului, EXPO - Conferinta Meat&Milk2015 reprezinta un bun prilej de networking, fiind o platforma potrivita pentru a dezbate teme legate de afaceri intr-un cadru relaxat, in timpul pauzelor, in timpul cinei festive sau in timpul vizitelor de documentare. Vă invităm să participați! Avand in vedere programul deosebit de bogat al evenimentului, tematica propusa, lista companiilor care vor sustine prezentari, precum si lista speakerilor de Top, va invitam sa participati la EXPO - Conferinta Internationala Meat & Milk 2015, ”Politici de sprijin, Retehnologizare, Performanta-Prioritati pentru iesirea din impas”. Pentru a va putea inscrie, dar și pentru a fi la curent cu toate detaliile legate de organizarea evenimentului, vă invitam sa accesati constant site-ul www.meat-milk.ro.