News

126

Percheziții DNA la Casa de Comerț Unirea-Prejudiciu de cca 8 milioane de euro

autor

MeetMilk.ro

distribuie

În dimineața zilei de 9 octombrie, procurori ai DNA au demarat acțiuni de percheziție în București și alte 12 județe, în cauză fiind vizate sedii și birouri ale Casei de Comerț Unirea.

Potrivit unor surse, paguba pentru care a început această acțiune este de cca 8 milioane de euro (40 de milioane de lei), în cauză fiind cercetate Mariana Cotoi, șefa acestei Case, împreună cu alte 17 persoane. În legătură cu acest dosar, DNA a emis următorul comunicat:

”Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, în perioada 2023-2024. În cursul zilei de 09 octombrie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 60 de locații situate pe raza municipiului București și a 12 județe (Ilfov, Ialomița, Prahova, Giurgiu, Constanța, Iași, Timiș, Caraș Severin, Cluj, Bihor, Maramureș, Arad), reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile sau punctele de lucru ale unor societăți comerciale.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea lucrătorilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție, Direcției Generale Antifraudă Fiscală și Brigăzii Speciale de Intervenție Jandarmi din județele menționate anterior. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.” (Foto: Freepik) 

aflat

anterior

read

newsletter1

newsletter2