208
Doamna Dancila va sustine o comunicare in sedinta generala din dimineata zilei de 3 iunie, axandu-se pe analizarea industriilor de carne si lapte ale Romaniei, in context european, precum si pe aciunile care trebuie avute in vedere pe plan international pentru sprijinirea fermierilor si procesatorilor romani din domeniu. Licentiata a Institutului de Petrol si Gaze, din Ploiesti si avand un Master in Spatiul Public European al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative, doamna Viorica Dancila se afla la al doilea mandat de europarlamentar. Cu o foarte bogata activitate parlamentara, la nivelul Uniunii Europene, precum si in Comisia Europeana, doamna Dancila a avut numeroase contributii determinante la elaborarea legislatiei europene in domeniul agriculturii, reprezentand interesele Romaniei in forurile europene de decizie, din zona de agrobusiness. Ca o proba concreta a preocuparii domniei sale fata de agroindustria Romaniei, iata declaratia exlusiva acordata revistei Fabrica de Carne, in legatura cu etichetarea produselor din carne: “Primul obiectiv al etichetarii alimentelor este de a furniza informatii coerente si transparente, astfel incat consumatorul sa faca o alegere in cunostinta de cauză. Multe companii europene raspund acestei asteptari prin furnizarea de informatii privind originea produsului, ca o practica voluntara. Abordarea unei masuri care se potriveste tuturor, impunand etichetarea obligatorie a originii carnii utilizate ca ingredient in alimentele procesate, ar avea consecinte negative severe asupra fabricantilor de alimente, fermierilor, retailerilor si consumatorilor, ar crea probleme semnificative in lanțul de aprovizionare, ducand la posibile intreruperi șs ineficiente majore, cu potential de crestere a preturilor la consumator si a risipei de alimente”.