News

338

Auchan și Metro Cash & Carry, amendate de Portecția Consumatorului cu 125.000 de lei

autor

MeetMilk.ro

distribuie

După cum se arată într-un comunicat al instituției, în urma unor controale, Comisarii de la Protecţia Consumatorilor din Bucureşti au aplicat amenzi în valoare de 125.000 de lei unor hipermarket-uri Auchan și Metro Cash & Carry din București.

De asemenea, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a unor produse alimentare neconforme şi oprirea comercializării produselor în spaţii necorespunzătoare în Auchan, până la remedierea problemelor. În comunicat se mai arată:

”În urma neregulilor constatate, comisarii bucureşteni au aplicat următoarele sancţiuni, până în acest moment: amenzi contravenţionale în valoare de 125.000 lei; oprirea definitivă de la comercializare produsele alimentare neconforme; oprirea temporară a prestării serviciilor şi a comercializării produselor în spaţii necorespunzătoare până la remedierea deficienţelor, în magazinul Auchan; propunerea emiterii unei decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte, pentru magazinul Metro.

Verificările au fost extinse la Metro Cash & Carry SRL (depozit Ştefăneştii de Jos), ca urmare a identificării, în magazinul din Berceni, aparţinând acestui operator economic, a unor produse alimentare preambalate, respectiv carne de vită, cu origine Australia, Argentina, Germania, Irlanda, având diverse deficienţe.

Alte nereguli identificate la cele două hipermarketuri au fost:

deficienţe de informare a consumatorilor cu privier la terminologia corectă în cee ace priveşte data durabilităţii minimale a unora dintre produse; 

nerespectarea temperaturii de păstrare în unele dintre vitrinele frigorifice de refrigerare sau congelare pentru produse din carne, respectiv peşte;  comercializarea unor produse cu data limită de consum depăşită;

comercializarea unor fructe şi legume ca fiind calitatea I, în realitate prezentând modificări organoleptice de aspect, culoare, consistenţă, precum şi zone cu lovituri şi mucegai;

comercializarea unor produse din carne cu modificări organoleptice;

utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu impurităţi de lichide scurse şi rugină;

folosirea unui sistem de ventilaţie neigienizat corespunzîtor, cu prezenţă masivă de praf, în magazine”.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2