Technologies

292

BioActiW R&D, partenerul dumneavoastră pentru o igienă ireproșabilă în vederea protejării consumatorilor și a imaginii brandului

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Compania R & D Biomar a devenit Partener al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2022, care va avea loc în zilele de 6 și 7 iunie la Hotel Alpin din Poiana Brașov, urmând ca în această calitate să susțină o prezentare în Ședința Generală din prima zi a evenimentului. Iată cum își prezintă compania cel mai nou și mai eficient produs destinat sectorului agroindustrial:

”Șapte miliarde de ființe umane astăzi, nouă miliarde în 2050; creșterea populației și creșterea nivelului de trai în multe țări cresc cererea de alimente în întreaga lume și dorința de acces la surse de hrană. În paralel, oamenii sunt preocupați de viitorul planetei și se așteaptă la canale de producție durabilă și soluții care să nu lase reziduuri asociate utilizării lor.

In acest context, produsele BioActiW R&D pot oferi o alternativă, prietenoasă, total inofensivă asupra mediului, a oamenilor și a animalelor, în domeniul dezinfectării. BioActiW R&D face posibilă renunțarea la soluțiile tradiționale de dezinfecție bazate pe utilizarea substanțelor chimice periculoase care au un impact negativ asupra mediului și a căror manipulare și utilizareeste o sursă de expunere cu efecte nedorite asupra sănătății.

Produsele din gama Bio ActiW R&D sunt  dezinfectante naturale, sigure din punct de vedere al mediului, pe baza de acid hipocloros generat prin tehnica ECA (Electro-Chemical Activation/Activare Electro-Chimică) din ingrediente 100% naturale.

Acidul hipocloros (HOCl), este un acid slab, cu caracter oxidant puternic și pH neutru, care apare în mod natural și în corpul oamenilor, al mamiferelor și al păsărilor, fiind produs de celule albe pentru a se apăra împotriva agenților patogeni și a microorganismelor străine.

Acidul hipocloros este considerat ca fiind cel mai puternic dezinfectant din familia clorului, având o eficiență  de aprox.80 de ori mai mare față de celelalte produse clorigeneși este mult mai puternic decât majoritatea dezinfectanților, dar fără a avea  dezavantajele acestora (miros înțepător, corozivitate asupra pielii și materialelor, periculozitate asupra mediului înconjurător).

În concentrații de până la 500 ppm (0,05%) este complet sigur pentru aplicarea pe pielea oamenilor și a animalelor și este inofensiv pentru ochi. După distrugerea agenților patogeni, acidul hipocloros, în contact cu orice material organic, se descompune, deci este100% biodegradabil.

Nu este necesară ștergerea și/sau clătirea zonei după aplicareaBioActiWR&D deoarece nu prezintă niciun pericol pentru oameni, animale sau echipamente. 

Se poate spune că acidul hipocloros cuprinde multe dintre efectele dorite ale dezinfectantului ideal: este ușor de utilizat, este accesibil ca și cost, are un profil bun de siguranță și poate fi folosit pentru a dezinfecta rapid suprafețe mari, pielea animalelor,având un spectru larg de acțiune bactericidă, virucidă,fungicidă & levuricidă.

Aplicat pe suprafețe într-o concetrație de 0,03% poate distruge virușii în numai 60 sec., conformstandardului european EN 14476 de determinare a activității virucidale.

Utilizările produselor din gama BioActiWR&D sunt la fel de numeroase precum activitatea sa dezinfectantă, ele se adresează atât sectorului medical, celui public și privat (dezinfectante generale pentru suprafețe- tip de produse* 2) cât și igienei și dezinfecției în sectorul veterinar (tip de produse 3) și în sectorul alimentar și de preparare a hranei pentru animale (tip de produse 4).

Produsul BioActiW300 FOOD R&D a trecut cu succes testul de eficacitate conform standardului european EN 17272:2020 – dezinfecția prin nebulizare (Antiseptice și dezinfectante chimice. Metode de dezinfecție a camerelor pe cale aeriană prin procedee automate. Determinarea activității bactericide, micobactericide, sporicide, fungicide, levuricide, virucide și fagocide).

Trebuie să subliniem faptul că în EU peste 70 % din produsele care sunt pe piață și au indicații de utilizare prin nebulizare nu au fost testate conform acestui standard, iar în România acest procent este mult mai mare. Ca urmare, produsele BioActiWR&D sunt printre puținele produse de pe piața românească și europeanătestate în conformitate cu standardul EN 17272:2020.

S-a demonstrat că BioActiW 300FOOD R&D, aplicat prin tehnica nebulizării (ceață uscată) , este eficient asupra unui număr mare de germeni deosebit de periculoși care pot fi prezenți în industria alimentară și de preparare a hranei pentru animale: Staphylococcus aureus; Pseudomonasaeruginosa; Enterococcushirae; Escherichia coli; Acinetobacterbaumanii; Proteus hauserii; Salmonella Typhimurium; Salmonella Enteritidis; Listeriamonocytogenes; Legionellapneumophila; Candida; virusiîncapsulați.

Gama BioActiWR&D cuprinde și produse destinate igienei și dezinfecției în sectorul veterinar, respectiv BioActiWANIMALS R&D și BioActiW 2000 VET R&D, care au fost testate în conformitate cu standardele europene de profil. Utilizarea BioActiWANIMALS R&D la dezinfecția ugerelor și a mameloanelor înainte și după muls pe lângă efectul dezinfectant produsul previne mastita, catifelează pielea având și un efect cicatrizant.

Studiile de specialitate realizate în ferme deanimale și păsări, au arătat ca pulverizarea hranei animalelor, înainte de consum, cu acid hipocloros contribuie la eliminarea agenților patogeni și la menținerea unui intestin sănătos la animale, deoarece acidul hipocloros va fi descompus, fără a lăsa reziduuri care ar putea deteriora microbiomul intestinal natural al animalelor. Lipsa de toxicitate a produsului permite dezinfectarea suprafețelor în prezența animalelor.

Studiile recente, realizate de Universitatea Agricolă din Cracovia, au arătat că utilizarea unei soluții de acid hipocloros de 0,04% este eficientă pentru eliminarea microorganismelor din cochilia ouălor pentru incubație fără a avea efecte toxice asupra embrionilor.

Printre  avantajele utilizării produselor BioActiW300 FOOD R&D si BioActiWANIMALS R&D în sectoarele agro-alimentar și veterinar putem aminti:

  • Igienizare si dezinfectare fără substanțe chimice periculoase cu un produs ușor de utilizat și care nu  necesită clătire după aplicare;
  • Prietenos cu mediul, fără reziduuri periculoase;
  • Eficacitate dovedită împotriva unui spectru mare de microorganisme (bacterii, fungi & levuri, viruși) printre care amintim: Salmonella;Listeria; E. Coli, etc;
  • Produs certificat pentru producție ecologica;
  • Respectă cerințele standardului EN 17272 – putând fi aplicat prin nebulizare (ceață uscată). Într-o singură etapă se pot dezinfecta atât aerul cât și suprafețele din incinta tratată. Dezinfectarea prin  nebulizare a spațiilor de depozitare a alimentelor, de origine vegetală (fructe și legume)și animală,  ajută la eliminarea contaminării microbiene scăzând considerabil pierderile si prelungind perioada de menținere a prospețimiipentru o perioadă mai mare de timp prin eliminarea
  • Introducerea dezinfectării, pe baza de acid hipocloros, în fluxurile actuale de producție nu va perturba protocoalele actuale;

RECUNOAȘTERI INTERNAȚIONALE ALE ACIDULUI HIPOCLOROS

  • Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a acordat cea mai înaltă clasificare posibilă de siguranță pentru acidul hipocloros: GenerallyRecognized As Safe( GRAS) -Recunoscut în general ca sigur
  • U.S. Department of Agriculture (USDA) organic regulations at 7 CFR Part 205 – reglementează că acidul hipocloros poate fi utilizat în agricultura organică;
  • Inventory of EffectiveFood Contact Substance (FCS) Notifications; FCN No. 1811- acidul hipocloros în concentrații de până la 60 ppm poate fi utilizat în contact direct cu alimentele
  • Serviciul de inspecție pentru siguranța alimentelor (FSIS): non-toxic și recunoscut ca aditiv alimentar
  • Administrația pentru Securitate și Sănătate în Muncă (OSHA) și Agenția pentru Protecția Mediului (EPA): Nu generează vapori periculoși, sigur pentru bebeluși și animale de companie și potrivit pentru aplicații medicale
  • Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și Organizația Mondială a Sănătății (OMS): Aprobat ca dezinfectant și agent anseptic;
  • Expert Group for TechnicalAdvice on Organic Production (EgTOP)-2016  a nominalizat  acidul hipocloros  în  „Final Report on CleaningandDisinfection” din 2017 ca fiind autorizat la utilizarea în producția organică
  • Aprobat Kosher & Halaal”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2