La fiecare câteva luni, un restaurant introduce carnea de leu în meniu pentru a atrage turiştii doritori să consume preparate exotice. Carnea de leu furnizată restaurantelor provine de la animale crescute în captivitate, iar vânzarea acesteia este legală în Statele Unite ale Americii. Deoarece leul nu este trecut pe lista speciilor periclitate, acesta poate fi crescut pentru consum. Sunt dovezi care arată că există locuri unde animalele sunt crescute special pentru a fi date spre consum. În anumite cazuri, acestea provin chiar de la proprietari particulari, circuri și grădini zoologice. În 2010, la o cantină din Arizona s-au servit burgeri cu carne de leu la celebrarea Cupei Mondiale din Africa de Sud. La începutul acestui an, un restaurant din Florida a vândut tacos cu carne de leu. Food and Drug Administration (FDA), o agenţie din SUA care este responsabilă cu reglementarea alimentaţiei (umane şi animale) şi a medicamentelor, consideră carnea de leu ca fiind „carne de vânat”. Procesarea cărnii este reglementată prin lege, la fel ca şi în cazul cărnii de la animalele domestice. Cei care dezaprobă acest lucru sunt îngrijoraţi de faptul că nu poate fi făcută o inspecţie adevărată a pieţei cărnii de leu deoarece se vinde într-un lanţ mic de magazine, greu de monitorizat. De exemplu, în 2003, un măcelar a fost acuzat că a vândut carnea de tigru etichetând-o ca fiind de leu. Nu există nişte procedee de certificare bine puse la punct care să oprească aceste ilegalităţi făcute de comercianţi. (infomediu.eu)