Repers

325

Ce aveți cu Horia Constantinescu?

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Acum, în plină campanie de controale desfășurate de ANSVSA și ANPC, acum, când inspectorii celor două instituții își fac treaba, protejând consumatorii, acum, când aceiași inspectori se chinuie să facă, atât cât se poate, ordine în alimentația publică, aflăm că primul vizat prin atacuri directe de cei care doresc să încalce pe mai departe legile, este Horia Constantinescu,adică, Președintele ANPC.

Mai aflăm că acei comercianți sau cârciumari care se simt cu musca pe căciulă au determinat trimiterea unui raport la Guvern, pentru ca Horia Constantinescu să fie demis din fruntea instituției pe care o conduce, tocmai pentru că nu vrea să închidă ochii la neregulile constatate. Și aflăm asta chiar de la domnul Constantinescu, din postarea de pe pagina sa de Facebook. Iat-o:

”Cine a distrus turismul romanesc? Horia Constantinescu. Cel puțin așa apare într-un raport scris mărunt și înaintat Guvernului.

Înțeleg că realitatea dură transmisă de autoritatea noastră și de mine personal, ar trebui băgată sub preș!

Mă simt ca în fața propagandei comuniste sau fasciste, când adevărul trebuia ascuns și nu aveai voie să vorbești decât de bine, chiar dacă realitatea crudă era alta!

Eu am distrus, nu construcțiile prea multe și haotic autorizate, nu împuțenia din stațiuni, nu dughenele și lipsa distracției, nu serviciile scumpe și de proastă calitate, nu mâncarea veche de zeci de ani, nu lipsa promovării. Nimic din toate acestea, ci eu personal pentru că am tupeul să vă spun care este realitatea și la ce să fiți atenți!

Nu este treaba mea să-i promovez pe cei care își fac treaba bine, cu toate că permanent spun că există și aceștia! Este treaba dânșilor! Altfel, aș putea fi acuzat că am luat șpagă, să favorizez pe unul sau pe altul!

Ascunși în birouri, în fața tastaturii, elaborează astfel de raportări mincinoase, cei ce își ascund incapacitatea de a face cu adevărat ceva, altceva decât de a găsi scuze puerile și justificări pentru a-și acoperi impotenta administrativă.

Cine verifică dacă clasificările mai sunt reale? Probabil nimeni! Vreau să trăiesc momentul când autoritatea noastră nu va mai găsi nimic nelalocul lui! Poate ar trebui să inventăm ministerul ipocriziei în România!

Într-o țară în care ascunsul gunoiului sub preș a devenit sport național sau în care putem pătrunde doar cu ajutorul Poliției și Jandarmeriei, spărgând ușile în spațiile comerciale, turismul va muri de tot!

Înțeleg că este o disperare generalizată să plec din funcția pe care o ocup pentru a lăsa, că merge și așa…

Această abordare fățarnică a adus nu numai turismul romanesc în situația în care este!

Românii au plecat în alte tări, speriați de prețuri și stricați la stomac, mult înainte să ajung eu la protecția consumatorilor!

Nu ați observat asta, pentru că atunci vă preocupați să aveți marfă pe raft în băcănia deschisă pe faleza din Mamaia! Ia cu pâine!

Țara asta nu a murit singură, a fost împinsă pe scări de semnatarii unor raportări ca acestea!

Șpaga și minciuna au distrus totul! NU EU!”

În vremea asta, un anume Mohammad Murad, un tip care s-a evidențiat mai ales exibându-și talentele într-o producțiune de prost-gust de la Pro TV, investitor în turismul de la noi, se plânge, tot pe Facebook, că sunt prea multe controale, plângând de mila celor care îi fură pe consumatori dar, în același timp, în mod ipocrit, spunând că, de fapt, sunt binevenite controalele. Asta, probabil, ca un fel de Pristanda din turism, să nu se pună rău cu autoritățile, chiar de tot! Iată ce scrie pe pagina sa de Fb:

” "Suntem în vârful sezonului, este gradul de ocupare cel mai mare de la începutul sezonului. De la 1 august am avut un grad de ocupare spre 90% în multe staţiuni”.

Avem sezon frumos, vremea e superbă, e primul an când totul e perfect, vorbim de turism, nu sunt cazuri la mare de Covid, chiar nu avem toxiinfecţii alimentare, lucrurile merg în parametri normali, un pic mai puţin cu controalele, domnule prim-ministru. Ne vizitează cam des.

Nu mă deranjează pe mine, dar pe cei mici cred că îi deranjează. Patronii mici sunt acum ori bucătari, ori ospătari, că nu avem personal. Mai puţin cu controalele că nu aşa se face.

Cei care vin în control nu au stilul ordonat, vin cu multe alte figuri în cap, cu cuvinte nepotrivite, că vă închid, că vă fac, ameninţări. Nu e binevenit acest mod şi de aceea fac apel măcar luaţi în vedere că nu e nevoie de controale că ştim noi obligaţiile noastre. Supravegherea este binevenită oricând”.

Rândurile domnului Murad îmi amintesc de ce îmi spunea unul, la începutul crizei sanitare de acum doi ani, când am opinat că în situații delicate, dificile, controul statului ar trebui întărit, nu relaxat, pentru a se respecta normele de siguranță alimentară:

”-Să știi, băi Ilie, că în Polonia, guvernul de acolo îi lasă pe patroni să fure, numai să nu dea faliment!”

Serios!? Într-o așa țară vreți să trăiți? Într-o așa țară vor să facă afaceri cei precum Murad și persoana care mi se plângea că în Polonia se poate fura și aici se fură mai puțin!?

Deci, nu aveți nevoie de oameni precum Horia Constantinescu? Atunci, dacă lumea nu vă calcă pragul și nu vă cumpără produsele, să nu vă mai plângeți. Asta meritați!

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2