Repers

254

Comisia Europeană va stabili o nouă strategie privind proteinele

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Dezvoltarea de către Uniunea Europeană a unei strategii privind proteinele, anunțată de comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan, ar trebui să ajute Europa să devină mai autosuficientă în hrana animalelor.   Reprezentanții fermierilor europeni dar și a procesatorilor de carne și lapte își vor face auzită vocea într-un studiu online organizat de Comisia Europeană, lansat la 19 februarie și care va dura până la 23 martie, în care se cere furnizorilor de proteine ​​din plante, procesatorilor și distribuitorilor să mărească producția de proteine ​​din UE. "Scopul este de a elabora un raport detaliat privind situația actuală și posibilele măsuri viitoare până la sfârșitul anului 2018", a spus Comisia.   Sunt necesare acțiuni deoarece, în conformitate cu Bilanțul UE privind proteinele (2016-2017), doar 27 din cele 45 de milioane de tone de proteine ​​brute consumate în Europa sunt produse în Europa, asociația UE pentru industria uleiurilor vegetale și a proteinelor din făină.   Jean-Luc Mériaux, secretar general al UECBV, a declarat că membrii săi vor urmări cu atenție această politică de dezvoltare și programele aferente . "Desigur, industria cărnii este preocupată de strategia UE privind proteinele, deoarece va face parte din viitorul producției zootehnice din UE și va contribui la securitatea aprovizionării", a spus el.   Secretarul general al UE, Copa-Cogeca, Pekka Pesonen, a fost de acord, spunând că dezvoltarea culturilor de proteaginoase ar contribui la obiectivul principal al politicii agricole comune (PAC) a UE de a menține securitatea alimentară și a fost esențial pentru că UE se bazează pe aproximativ 80% prin importurile de soia ".   El a adăugat: "Producția de proteine ​​trebuie să fie îmbunătățită în continuare, oferind producătorilor suportul și instrumentele adecvate pentru a produce în mod eficient costurile pentru proteine. Cercetarea și dezvoltarea trebuie, de asemenea, intensificate și tehnicile genetice de reproducere îmbunătățite. "   Pesonen a declarat pentru GlobalMeatNews că "un acces larg și diversificat la ingredientele pentru hrana animalelor" a fost crucial pentru menținerea competitivității industriei hranei pentru animale și a creșterii animalelor din UE. El a subliniat faptul că impulsurile reprezintă în prezent aproximativ 2,5 milioane de hectare de teren arabil din UE, spunând că acest lucru a contribuit la "asigurarea aprovizionării cu alimente pentru animale", precum și pentru a beneficia de biodiversitate și de a îmbunătăți calitatea solului.   Există îngrijorări cu privire la viitoarea producție de rapiță, însă Copa-Cogeca și FEDIOL au cerut Comisiei să mențină sprijinul pentru producția de făină de rapiță. Viabilitatea sectorului a fost amenințată de propuneri de reformare a directivei UE privind energia din surse regenerabile, care ar spune statelor membre să limiteze cantitatea de semințe de rapiță și alte culturi comestibile care pot fi folosite pentru producerea biocarburanților, a susținut Lecocq al FEDIOL. "Propunerea Comisiei privind energia regenerabilă ar declanșa pierderea unei surse foarte valoroase de hrană cu conținut ridicat de proteine ​​și o sursă esențială de venit", a avertizat ea.   Lecocq a declarat că mai mult de 11 milioane de tone de alimente bogate în proteine, în principal din semințe de rapiță, au fost legate de producția de biomotorină și, de acum înainte, sunt disponibile pentru producția de hrană pentru animale. "Datorită producției locale de rapiță pentru biocarburanți, acest lucru a contribuit la reducerea cu 13% a dependenței UE față de proteinele importate - în special din făina de soia.   "Din cele 29,4 milioane de tone de făină de soia bogată în proteine ​​utilizate pentru hrana pentru animale în Europa în 2016/2017, doar 1,5 milioane de tone au fost produse din boabe de soia cultivate în UE", a adăugat ea, citată de Global Meat.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2